EKSKLUZIVNO: Mladi pravnik (28) iz Huma na Sutli jednoglasno izabran za novog ravnatelja Specijalne bolnice Krapinske Toplice

JAVORIĆ BARIĆ: Svjestan sam značaja i tereta, a priče koje su se potencirale oko izbora, jednoglasnom odlukom padaju u vodu. KAMENEČKI: Meni je to smiješno, programi su nam neusporedivi, voljela bih da ih javnost vidi

Objavljeno: 30.11.2022. Vanja Hozmec

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice ima novog ravnatelja. Na tu je funkciju izabran Danijel Javorić Barić, a odluka je, kako doznajemo, bila jednoglasna. 

Sjednica Upravnog vijeća održana je danas u 13 sati, a istoj su prisustvovali svi članovi vijeća koji su, nakon izlaganja planova i programa kandidata, Javorić Barića i njegove suparnice, kliničke psihologinje Gordane Kamenečki, u raspravi koja je potom uslijedila, donijeli konačnu odluku. 

Evo što nam je u prvom razgovoru rekao novi ravnatelj Javorić Barić. 

– Ukratko, mislim da je sve još friško i ne bih želio previše pričati dok odluku ne vidim u svojim rukama. Svakako bih zahvalio svim članovima Upravnog vijeća na ukazanom povjerenju. Vjerujem da je to što je izbor jednoglasan pokazalo da su priče koje su se pokušale potencirati oko izbora time definitivno pale u vodu jer osim predstavnika osnivača Krapinsko – zagorske županije, dobio sam podršku i od Radničkog vijeća, Stručnog vijeća, ali i predstavnika Vlade RH. Smatram da je to značajan moment i velika podrška – komentirao je Javorić Barić, pa nastavio:

– Svjestan sam značaja i tereta dužnosti na koju sam izabran, vjerujem kako Bolnica ima jako puno vrijednih i kvalitetnih ljudi i da se u suradnji s njima mogu napraviti ključni koraci koji su najbitniji da se stabilizira financijsko stanje, ali i da se napravi iskorak za kojeg vjerujem da svi kojima je stalo do bolnice željno očekuju. Za detaljnije planove bi najbolje bilo pričekati početak mandata – poručio je novoizabrani ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Javorić Barić. 

Za komentar smo zamolili i njegovu protukandidatkinju Kamenečki.

– Smatram da se iz životopisa i mojeg plana kojeg sam tamo iznijela, nas dvoje uopće ne može uspoređivati. To je kao da uspoređujete sastavak djeteta iz prvog razreda i nekoga tko je završio fakultet – komentirala je Kamenečki pa nastavila:

– Ne podcjenjujem kolegu, ali meni je to smiješno, da je to bila jednoglasna odluka. Ja bih vrlo rado da i kolega i ja u javnost damo svoje planove i programe pa da se vidi što je i kako je iako, kažem, ne mogu sa sigurnošću tvrditi da on kao predsjednik Upravnog vijeća nije i prije vidio moju prijavu – dodala je Kamenečki, koja je rekla da se nakon što su obavljena oba intervjua dosta čekalo da se donese odluka, pa je, kaže, pitanje i da li je baš odmah bila jednoglasna.

Podsjetimo, na funkciju ravnatelja koju je dosad obnašala Željka Žnidarić, javilo se četvero kandidata, dvije djelatnice same ustanove, kliničke psihologice, Branka Leljak i univ.spec.clin.psych Gordana Kamenečki, zatim mr. sc. Robert Mužar te 28-godišnji mag. iur. Danijel Javorić Barić koji je od samog početka slovio za favorita. Nakon što je dvoje kandidata otpalo, u užem su krugu ostali Kamenečki i Javorić Barić. 

Rok žalbe na ovu odluku je 30 dana, a ako će sve biti u redu, Javorić Barić na funkciju ravnatelja stupa 15. siječnja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba