'SIMPLY THE BEST' nagradu za 2022. godinu primila je 51 osoba, tvrtka i institucija

U Zagorje stiglo čak pet turističkih nagrada, među laureatima i Trakošćan – evo svih dobitnika

Objavljeno: 29.11.2022. zagorjeinternational

Nagrada ‘Simply the best’, tradicionalna godišnja nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu utemeljena je 2009. godine, a zajednički je dodjeljuju UHPA – krovna udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin Way to Croatia. Nagrade za 2022. godinu dodijeljene su u ponedjeljak u sklopu 23. burze PUT koja se do 30. listopada ove godine održava u Velikoj Gorici.

Dodijeli nagrada ‘Simply the best’, koja se dodjeljuje već 14 godina, ove se godino priključilo i nekoliko lokalnih TV kuća. Novost je i to da su se nagrade dodijelile i po novom konceptu: u svakoj kategoriji i grupi, nagradilo se pet subjekta koji dobivaju plaketu ‘Simply the best – top 5’,  a jedan od njih proglasio se pobjednikom kategorije i dobio prigodnu statuu ‘Simply the best 2022.’

S područja Krapinsko – zagorske županije nagrade su pripale Villi Zelenjak, Vuglec bregu, Restoranu Purga, Tjednu kajkavske kulture i MUF-u.

MUF – Mali ulični festival dobitnik je nagrade ‘Simply the best’ u kategoriji ‘Manifestacije – zabava’.
– Izuzetno smo zadovoljni što je MUF, kao mladi festival, već prepoznat svojom kvalitetom i smješten u društvo najboljih. Počašćeni smo što smo osvojili ovu nagradu i naravno da je ona veliki motivator da u nadolazećim godinama budemo još bolji i još posjećeniji – istaknuo je član Organizacijskog tima Malog uličnog festivala Filip Poštek, uz kojeg su organizatore na dodjeli nagrada predstavljali i Martina Jantol Županić i Silvio Tomić.

Tjedan kajkavske kulture dobitnik je nagrade Simply the best i pobjednik u kategoriji ‘Manifestacije – kultura i tradicija’.
– Primljena nagrada predstavlja još jednu potvrdu da u Krapini kreativno i kvalitetno prikazujemo kajkavsku kulture i tradicije. Naš Tjedan kajkavske kulture središnja je manifestacija čitavog kajkavskog govornog područja te ima izrazito širok raspon turističkih proizvoda, od tradicionalnih plesnih i pjevnih pa sve do novijih kombinacija sa gospodarskim elementima – rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Krapine Nedjeljka Vodolšak.

Restoran Purga dobitnik je nagrade ‘Simply the best’ u kategoriji ‘Ugostiteljstvo – restorani’.
– Naš restoran radi jako puno domaćih jela, a ova nam je nagrada još jedan pokazatelj da dobro radimo. Zahvalni smo prvenstveno ljudima koji su cijelo ovo vrijeme bili uz nas, Turističkoj zajednici Krapinsko-zagorske županije, Županu Željku Kolaru i svima koji su doprinijeli da našem radu i dobivanju ove nagrade koja nam je i veliki poticaj za daljnji rad – poručio je vlasnik restorana Purga Dalibor Kašaj koji je na dodjeli nagrade bio u društvu supruge Jasmine.

Vuglec breg dobitnik je nagrade ‘Simply the best’ i pobjednik u kategoriji ‘Ugostiteljstvo – izletišta’.
– Naravno da smo sretni što smo dobili nagradu, koja nam je i podstrek da i dalje svi zajedno dižemo nivo turizma u Zagorju u guramo ovaj posao koji volimo i živimo – istaknuo je nakon dodjele Mario Vuglec.

Štruklionica Ville Zelenjak Ventek dobitnik je nagrade ‘Simply the best’ i pobjednik u  kategoriji ‘Novi projekti u turizmu – poduzetnici’.
– Veseli me što je prepoznat naš doprinos gastronomiji i naša štruklionica kao jedan novi, inovativan pristup. Štruklionica je zapravo show kuhinja na istaknutom vidljivom mjestu u našem objektu. U njoj se proizvode štrukli, mlinci, rezanci i ostala domaća jela i to prvenstveno pred gostima – na taj im način zapravo dajemo novi doživljaj u kojem i sami mogu sudjelovati – istaknuo je nakon dodjele nagrade Branko Greblički Ventek.

Uz dobitnike iz Zagorja nagrada je pripala i Restoran hotelu Trakošćan u kategoriji ‘Ugostiteljstvo – restorani’.

Dodjeli nagrada prisustvovao je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar koji je izrazio zadovoljstvo što je ove godine čak pet nagrada ‘Simply the best’ otišlo u Krapinsko – zagorsku županiju, među kojima su tri nagrađena proglašeni i apsolutnim pobjednicima u svojim kategorijama.

– Dobivene nagrade u pet različitih kategorija još su jednom dokazale kvalitetu i širinu naše turističke ponude i pokazale da smo najjača kontinentalna turistička destinacija. S pravom se smatramo pobjednicima ovogodišnje dodjele nagrada ‘Simply the best’, zbog čega zahvaljujem našim dobitnicima, kao i svim turističkim djelatnicima u Zagorju – Bajci na dlanu – poručio je Kolar.

Popis svih nagrađenih možete pronaći OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba