Prema popisu engleskog portala Enjoy Travel

Hrvatska je među državama u kojima je najbolje živjeti u mirovini: “Troškovi stanovanja su niski, a kvaliteta života je visoka“

Objavljeno: 29.11.2022. zagorjeinternational

Engleski portal Enjoy Travel koji piše o putovanjima, svrstao je Hrvatsku na visoko osmo mjesto, u konkurenciji između 50 država, na popis država u kojima je najbolje živjeti u mirovini, piše Mirovina.hr.

-Hrvatska nije samo popularna među 20-godišnjacima. Tisuće umirovljenika svake godine dolaze ovamo dobro živjeti. Troškovi stanovanja su niski, kvaliteta života je visoka, a postupak zahtjeva za prijavu boravišta je jednostavan za većinu nacionalnosti. Plaže su svjetske klase, ima bogatu povijest i kulturu, obilje mediteranskog sunca i izvrsne restorane – napisano je na portalu  Enjoy Travel.

Listu najboljih zemalja za život u mirovini predvodi susjedna Slovenija, dok se na zadnjem 50. mjestu nalazi Luksemburg za kojeg se navodi da je jedna od najskupljih država za život u Europi. Iza Slovenije nalazi se Portugal, dok je na trećem mjestu Estonija. Na četvrtom je mjestu Španjolska, na petom Paragvaj, na šestom Češka, a na mjestu ispred našla se Mađarska. Na devetom mjestu je Meksiko, a na desetom Urugvaj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba