MEĐIMURJE: Zaklada ‘Mikec’ dodijelila 48 novih stipendija od po 1300 kuna

ZA ONE SLABIJEG IMOVINSKOG STATUSA: “Ponosan sam na Zakladu kojoj je primarni cilj pomoći mladima i poticati ih na izvrsnost”

Objavljeno: 28.11.2022. VH

U prostorima Riznice Međimurja održana je svečanost dodjele stipendija Zaklade ‘Mikec’ koja za cilj ima poticanje izvrsnosti i pomoći studentima slabijeg imovinskog stanja s područja Međimurja još od 2016. godine kada je osnovana. 

Od početka svog djelovanja, Zaklada je podijelila ukupno 260 stipendija u iznosu od 5,2 milijuna kuna, a ove godine je dodijeljeno njih 48. Također, iznos stipendije povećan je s dosadašnjih 1100 kuna mjesečno na 1300 kuna.

Kriteriji za dobivanje stipendije su, osim socijalnog statusa, deficitarnost zanimanja s obzirom na tržište rada, težina fakulteta i razina obrazovne ustanove, prosjek ocjena i preporuke, a prednost su imali prošlogodišnji stipendisti koji su imali prosjek ocjena 4,3 ili veći.

Osnivač Zaklade dr. Antun Mikec istaknuo je kako je povod osnivanja Zaklade bio taj da pomogne nadarenim studentima slabijeg imovinskog statusa s područja Međimurske županije.

– Izuzetno mi je drago što kroz stipendije pomažemo studentima, ali i njihovim roditeljima u školovanju svoje djece. Kriterije za dodjeljivanje stipendije sam postavljao sam, a jedna od želja mi je bila na neki način pomoći djeci iz kraja u kojem sam rođen i u kojem sam odrastao, pa se tako stipendije dodjeljuju međimurskim studentima – istaknuo je Mikec.

Župan Matija Posavec čestitao je dr. Mikecu na ideji o osnivanju Zaklade kojoj je primarni cilj pomoći mladima i poticati ih na izvrsnost. 

– Čestitam gospodinu Mikecu na tome. Ponosan sam na vašu Zakladu, ne samo na ideju nego i na vašu nesebičnost i velikodušnost. To trebamo poštivati, cijeniti i vrednovati, ulažete u obrazovanje, a obrazovanje je prioritet, ono nam treba biti na prvom mjestu jer bez dobrog i kvalitetnog obrazovanja nema jake regije – rekao je župan Posavec te poručio stipendistima kako se nada da će im stipendije biti poticaj za njihov daljnji rad i trud na studiju.

U ime ovogodišnjih stipendista obratio se Filip Grabant koji je zahvalio Zakladi što misli na mlade ljude i želi im pomoći u njihovom životnom razvoju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba