˝Ušli smo u stan nasilnim putem i pronašli ženu u sobi na krevetu˝

STRAŠNO JUTRO U ZAGREBU: Netko je benzinom zalio stubište pa sve zapalio, stanari gasili vatru

Objavljeno: 28.11.2022. zagorjeinternational

Jutros su iz svojih stanova evakuirani stanari Mesničke ulice u Zagrebu jer je nepoznata osoba iz neutvrđenog razloga benzinom zalila pa zapalila ulaze u tri stana te dio stubišta na drugom katu, a izgorio je i jedan stan, saznaje 24 sata.

Prva dojava o dimu koji je preplavio stubište stigla je u 4.13 sati, zatim šesti minuta kasnije, vatrogasci pristižu na poprište intervencije te su zatekli više opožarenih lokacija. Do njihova dolaska stanar u prizemlju zgrade već se borio s vatrom te ju gasio aparatom za početno gašenje prahom, kao i zone ispred tri stana.

– Radi se o požaru u stanovima na više mjesta. Dolaskom na mjesto intervencije utvrdili smo da je došlo do požara ispred ulaza u stan u prizemlju, ispred ulaza u stan na 1. katu te u stanu na 1. katu i na stubištu prema 2. katu. Do našeg dolaska stanar je pogasio požar u prizemlju, požar ispred stana na 1. katu i na stubištu prema drugom katu s aparatom za početno gašenje prahom – javili su iz JVP u Zagrebu.

– U stan smo ušli nasilnim putem i pronašli žensku osobu u sobi na krevetu te smo je iznijeli iz stana i pružili neodgodivu prvu pomoć davanjem kisika, te je osoba kasnije hospitalizirana – dodaju vatrogasci.

Nakon što joj se pruži pomoć i utvrdi njezino zdravstveno stanje, policija će obaviti razgovor s njom kako bi se utvrdile sve okolnosti tragedije koja je mogla biti puno veća, a policijski očevid je u tijeku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba