Tijekom vikenda zabilježeno ukupno 89 prometnih prekršaja

‘Prvo grlo’ vikenda je 37-godišnjak koji je u Strmcu Stubičkom napuhao 2,66 promila, a brzinski rekorder je kroz Donju Šemnicu preletio sa 104 km/h

Objavljeno: 28.11.2022. VH

Krapinsko – zagorska policija je proteklog vikenda provela nadzor prometa s ciljem smanjenja prometnih nesreća, podizanja veće razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. 

Na području koje sigurnosno pokriva, tom je prilikom utvrđeno 89 prometnih prekršaja od čega 44 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje te 28 ostalih prekršaja u prometu.

Za izdvojiti je kako su policijski službenici u subotu su oko 23 sata, u Strmcu Stubičkom, zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 37-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,66 promila zbog čega mu je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv 37-godišnjaka je zbog počinjenog prekršaja podnijet optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 10.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Također, najveća brzina kretanja vozila tijekom provedenog nadzora utvrđena je u petak oko 15.45 sati u Donjoj Šemnici na DC35 od 104 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vlasniku vozila slijedi zahtjev za dostavu podataka o vozaču, a previđena novčana kazna za navedeni prekršaj je 3000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B“ kategorije u trajanju od jedan mjesec. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba