Nakon duge i teške bolesti

Preminula ravnateljica Dječjeg vrtića “Naša radost” Pregrada Gordana Krizmanić

Objavljeno: 28.11.2022. zagorjeinternational

Iz Grada Pregrade stigle su tužne vijesti da je u 60. godini života, nakon duge i teške bolesti, preminula ravnateljica pregradskog Dječjeg vrtića “Naša radost” Gordana Krizmanić, koja je na čelu ove ustanove neprekidno bila od 2003. godine. 

Krizmanić je rođena 5. travnja 1963. u Celju. Završila je osnovnu školu Josip Debeljak u Humu na Sutli te srednju ekonomsku školu “Boris Kidrić“ u Zagrebu. Po završetku ekonomske škole zaposlila se u OŠ Janka Leskovara Pregrada kao računopolagač. U toj ustanovi radila je 10 godina, a u posljednjoj godini rada u školi pružila joj se prilika da tri mjeseca radi u dječjem vrtiću, koji je bio u sastavu škole, na mjestu odgojitelja.

Velika sklonost za rad s djecom rezultirala je time da otvori privatni vrtić “Bambi“. U tom vremenu je završila i Pedagošku akademiju – predškolski odgoj.  Za ravnateljicu Dječjeg vrtića “Naša radost“ imenovana je 1997. godine na dvije godine. Nakon toga odradila je četiri godine kao odgojiteljica te je od 2003. godine bila na funkciji ravnateljice. 

Svoji stručnim usavršavanjem uvelike je doprinijela podizanju kvalitete odgojno obrazovnog rada u vrtiću. Poseban interes u radu s djecu pokazala je pišući različite predstave, slikovnice i pjesme koje su prikazane i izdane. Uredila je i neke od slikovnica koje su osmislila djeca. Osmislila je i organizirala “Pregradske dječje berbarije“ – igre osmišljene na temu jesenskih radova, na kojima su uvijek sudjelovali brojni vrtići iz cijele KZŽ, ali i Zagreba i Slovenije, čime se jačala suradnja između predškolskih ustanova i odgojitelja. Sudjelovala je na projektima Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo. Bila je imenovana za regionalnog koordinatora i člana povjerenstva prosudbene komisije za procjenu projekata na državnoj smotri. Za vrijeme njenog mandata vrtić je dobio status Eko-vrtića.

Za svoj dugogodišnji rad ove je godine primila Plaketu Grada Pregrade, a njezin nemjerljiv doprinos razvoju društvenih odnosa i unaprjeđenju predškolskog odgoja i obrazovanja ostat će zauvijek upamćen.

Grad izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima. Obitelj moli da se u njezin spomen, umjesto vijenca na grob i svijeća, uplati donacija Dječjem vrtiću “Naša radost”.

Posljednji ispraćaj Gordane Krizmanić bit će u utorak u 15.30 sati na groblju u Pregradi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba