Koliko ljubav može biti snažna i postojanja svjedoče 23 bračna para

NEKAD I SAD: Evo kako su se proslavili zlatni i dijamantni pir u Varaždinskoj županiji

Objavljeno: 28.11.2022. zagorjeinternational

Koliko ljubav može biti snažna i postojanja svjedoče 23 bračna para koji ove godine slave 50 i 60 godina braka. Prigodno druženje za zlatne i dijamantne “mladence” i ove godine organizirao je Savez udruga umirovljenika Varaždinske županije.

– Drago mi je što smo se i ove godine mogli okupiti i pravom starinskom svadbom proslaviti 50 i 60 godina braka. Zlatni pir proslavila su 22 bračna para, a dijamantni  pir jedan bračni par. Ova proslava je svima zanimljiva jer ih na neki način vraća u vremena kada su izrekli “da”, kada su se jedni drugima zavjetovali na ljubav u dobru  i zlu, u zdravlju i bolesti. Imali smo tako predaju buketa, pravu svatovsku juhu, ali i  prvi ples mladenaca, svadbenu tortu te prigodno darivanje naših  prvi ples mladenaca, svadbenu tortu te prigodno darivanje naših slavljenika – rekla je predsjednica Udruge Jadranka Bahlen zahvalivši se Varaždinskoj županiji koja  prati  rad i aktivnosti Udruge.

Posebno emotivna bila je obnova bračnih zavjeta, a blagoslov im je udijelio župnik Župe Uskrsnuća Isusova iz Kućan Marofa vlč. Zoran Gložinić. Slavljenicima zlatnog i dijamantnog pira čestitala je i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

– Gledajući ovdje vas, jedino što mogu reći da ste vi uzor svima nama. Vi ste svjedoci  ljubavi, koja ponekad i nije bila lagana, ali je bila ustrajna, puna kompromisa, poštivanja i razumijevanja. Pokazali ste i dokazali da takva ljubav može pobijediti sve. I kada pogledate iza sebe, možete biti ponosni, ne zato jer ste “izdržali” toliko  godina u braku, već iz razloga što činite obitelj koja je temelj našeg društva. Samo vi znate koliko je bilo lijepih, ali i manje lijepih trenutaka, suza, strahova, briga, ali i  ljubavi, smijeha i veselja. Puno mlađe generacije od vas samo mogu učiti kako  sačuvati istinske vrijednosti. Čestitam vam na ovim lijepim obljetnicama i želim vam puno zdravlja, sreće, ljubavi i zajedništva u godinama koje su pred vama – poručila im je zamjenica Zagorec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba