Otvoren Advent u atriju varaždinske Županijske palače

“Prisjećamo se duha Božića naših starih i nastojimo očuvati od zaborava našu tradiciju i jela”

Objavljeno: 27.11.2022. zagorjeinternational

U subotu su, uoči prve adventske nedjelje predstavnici školskih vijeća učenika osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije okitili božićno drvce u atriju Županijske palače, dok su “Mali slavuji“ iz  Društva “Naša djeca“ izveli prigodne božićne pjesme. Time je otvoren Advent u atriju Županijske palače u sklopu kojeg će se odvijati čitav niz programa. Otvorenju Adventa prisustvovali su varaždinski župan Anđelko Stričak, zamjenica župana Silvija Zagorec i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ. Kao što je istaknula zamjenica Silvija Zagorec i ove godine Varaždinska županija želi doprinijeti atmosferi blagdana i Adventu u Varaždinu, a najbolje tome pridonose djeca i njihova pjesma.

-Drago mi je što i ove godine nastavljamo tradiciju “Advent u Županijskoj palači“ i da ga započinjemo upravo s našim mladima, koji su naša budućnost, u ovoj godini koja je proglašena Europskom godinom mladih. Nema ljepšeg nego kada se djeca okupe oko božićnog drvca i okite ga. Nadam da svaki njihov ukras predstavlja jednu njihovu iskrenu želju za iduću godinu, odnosno da nas duh predstojećeg Božića, a to je duh zajedništva, mira i veselja prati tijekom cijele godine – rekla je zamjenica Zagorec.

Direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ također se zahvalio učenicima, što su se u pratnji svojih roditelja, učitelja, profesora i ravnatelja uključili u obilježavanje Adventa u Županijskoj palači, a najavio je i predstojeća događanja, sve u cilju da Atrij bude mjesto ugodnog predblagdanskog ozračja, mjesto tradicije, okusa i mirisa Varaždinske županije.

-Naš Advent zamislili smo na način da svake subote, uoči adventske nedjelje imamo neku vrstu događanja i da predstavimo djelić onoga što nudi Varaždinska županija. Nakon ovog kićenja bora već slijedeću subotu s početkom u deset sati bit će otvorenje izložbe Foto natječaja “Tako lijepa i bogata, naša Varaždinska županija“ u organizaciji Radija Megaton. Treća i četvrta subota, također s početkom u 10 sati organizirane su tako da možemo uživati u okusima i mirisima tradicije županije, odnosno u okusima i mirisima tradicionalnih blagdanskih kolača koje će pripremiti članice udruga žena s područja Varaždinske županije. Na taj način želimo da se svi prisjetite tog duha Božića naših starih i očuvati od zaborava našu tradiciju i naša jela – istaknuo je direktor TZ Varaždinske županije Goran Mališ.

I ove godine pročelje županijske palače poslužit će kao kulisa najvećeg Adventskog kalendara, a otvaranje prvog prozora, od njih 24, najavljeno je za prvi dan mjeseca prosinca s početkom u 18 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter