NASTAVLJA SE POTRAGA ZA DRAGUTINOM OTROČAKOM (37): Uključili se HGSS, vatrogasci, lovci i policija

“Na terenu je 96 osoba, krenuli smo od adrese prebivališta – dosta je vremena prošlo, no, kao i svaki put, nadamo se najboljem“

Objavljeno: 27.11.2022. zagorjeinternational

Kako smo jučer izvijestili, od srijede se gubi svaki trag Dragutinu Otročaku (37) iz Lovreća Sela kod Krapinskih Toplica, koji je posljednji je puta viđen oko 20 sati, nedaleko od mjesta prebivališta na području Čreta – Benkovo.

Danas su se u potragu za nestalim djelatnikom Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, uključili i pripadnici Hrvatske gorske službe za spašavanje, policija, dobrovoljni vatrogasci i lovci.

– Sukladno doktrini traženja HGSS-a, počinje se od adrese prebivališta, a onda se prema dostupnim informacijama širimo po području oko adrese prebivališta. Ovisi koliko ćemo daleko doći i stići, vidjet ćemo te ovisno o informacijama koje ćemo imati, odnosno hoće li doći neka nova informacija ili ne – rekao nam je Nenad Capar iz HGSS-a.

Otkrio nam je da je na terenu ukupno 96 osoba.

– Uključen je potražni tim, što znači čovjek plus pas. Tu su i dronovi. Naravno, prema doktrini, ono što će se moći raditi s psom, radit će se s psom, ono što se može s dronovima, radit će se s dronovima, a ostalo će raditi ljudi. Iz HGSS-a je na terenu 12 osoba, 34 dobrovoljna vatrogasca, 37 lovaca i 13 policijskih službenika. Potraga ide po pravilima struke. Dosta je vremena prošlo, no nadamo se najboljem kao i svaki put – kazao je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba