Advent stigao i u Varaždinske Toplice

Centrom grada se od danas šire mirisi nezaobilaznih adventskih delicija, a grad se pretvara u pravu božićnu bajku 

Objavljeno: 27.11.2022. zagorjeinternational

Grad Varaždinske Toplice danas ulazi u najljepše doba u godini. Centrom grada počinju se širiti mirisi kuhanog vina, kobasica, ukusnih domaćih kolača i ostalih nezaobilaznih adventskih delicija, a bezbroj lampica unijelo je poseban božićni duh i toplinu u srca svih građana. 

Trg Republike Hrvatske postao je mjesto Topličke božićne priče, a uz adventske delicije, svakog vikenda do Božića i mjesto dobre zabave. Topličku božićnu priču su otvorile Mirta & Emerik, tjedan dana kasnije stižu Ex Fakini, u nedjelju, 11. prosinca na redu je mali sajam KUD-a Toplice, dok će pred sam Božić, u nedjelju, 18. prosinca Varaždinskim Toplicama već tradicionalno projuriti Moto mrazovi te i ove godine razveseliti one najmlađe. 

Svake nedjelje Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice za sve građane i posjetitelje priprema kuhano vino i kobasice, dok će se za domaće kolače pobrinuti topličke udruge “Svibovečki zvon”, “Naši cajti” i “Biserna dolina”.

Topličku božićnu priču upotpunit će i godišnji koncert KUD-a Toplice koji je na rasporedu 3. prosinca s početkom u 17 sati u Kongresnoj dvorani Minerve, tradicionalni božićni humanitarni koncert u školskoj dvorani Osnovne škole Svibovec 18. prosinca u 15 sati te božićni koncert Glazbene škole, Područnog odjela Varaždinske Toplice koji će se održati 20. prosinca s početkom u 17 sati u Kino dvorani.

Pozvavši sve građane da posjete Topličku božićnu priču, gradonačelnica Dragica Ratković naglasila je kako će Varaždinskim Toplicama u narednim tjednima vladati prekrasna blagdanska atmosfera. 

– Bez obzira što će advent u Varaždinskim Toplicama, u usporedbi s nekim drugim, većim sredinama, biti nešto manjeg obima, unijet će toplinu, radost i božićni duh u naša srca, a to je ono što je najbitnije. Pred nama je raznovrsni program u kojem ćemo svi moći uživati i zato pozivam sve sugrađane da se pridruže događanjima kako bi im ovo predbožićno vrijeme bilo ispunjeno prijateljstvom, smijehom, veseljem, zajedništvom, ali i finim delicijama i dobrom zabavom koja je na našem Trgu garantirana – poručila je Ratković.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba