Od igle do lokomotive, nema što nisu pokrali - šteta oko 225.000 kuna

POGLEDAJTE VIDEO UHIĆENJA: Zagrebački policajci jutros uhitili dvojac koji je krao sve što im se našlo pod rukom 

Objavljeno: 26.11.2022. zagorjeinternational

Policijski službenici PU zagrebačke, Sektora kriminalističke policije i Jedinice specijalne i interventne policije, jučer su proveli akciju uhićenja dvojice osumnjičenih muškaraca za počinjenje više kaznenih djela imovinskog karaktera na području Grada Zagreba i okolice.

Kaznena djela za koja ih se tereti provedena su od kraja veljače do početka studenoga ove godine, a ukupna materijalna šteta iznosi oko 225.000 kuna, kažu iz PU zagrebačke.

Osumnjičeni je dvojac priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Za 35-godišnjaka je na snazi bio europski uhidbeni nalog te međunarodna potraga, određen mu je istražni zatvor te je tijekom dana i prepraćen u Zatvor u Zagrebu. Kod njega  je pronađena i veća količina novca za koji se sumnja da potječe od izvršenja kaznenih djela.

Nad drugim osumnjičenikom (27) provedeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela ‘Teška krađa’ i ‘Krađa’ na području Dubrave, Novog Zagreba, Centra, Medveščaka i Samobora.

Temeljem naloga nadležnog suda, policijski službenici obavili su pretragu doma gdje su pronađeni predmeti kaznenog djela (novac, bicikli, odjeća i drugo).

Sumnja se da je dvojac na području Dubrave počinio tri krađe građevinskog alata iz vozila, dvije krađe različitih artikala u trgovini, a u centru Zagreba provalili su i u trgovinu iz koje su otuđili novac.

Na području Medveščaka, sumnja se da su zajedno provalili u kombi, otuđili tri bušilice s pripadajućom opremom, a nakon toga su provalili u još jedno kombi vozilo, međutim nisu uspjeli otuđiti ništa. Na području Novog Zagreba ukrali su tri bicikla i romobil, provalili u jednu trgovinu iz koje su otuđili više raznih artikala (vrećice, usisavač, aparat za šišanje i drugo).

Na području Samobora su zajedno provalili u dvije obiteljske kuće te otuđili veću količinu novca, razni nakit, mobitel, prijenosno računalo, televizor i drugo. Prilikom druge provale na tom području ipak nisu uspjeli u naumu da se domognu nepripadajuće imovinske koristi.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 27-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je policija protiv njega podnijela posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba