[FOTO I VIDEO] Pogledajte bajkovite prizore s paljenja prve adventske svijeće u Krapini, čast je pripala malenoj Katji Krog

GREGUROVIĆ: Ušli smo u vrijeme koje u našim srcima stvara dodatnu toplinu i kada pokazujemo zajedništvo

Objavljeno: 26.11.2022. Vanja Hozmec

U Krapini je jučer, koncertom KUD-a Iliraca i njihovih gostiju u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, započela manifestacija “Prosinac u Krapini” koju zajednički organiziraju Grad i Turistička zajednica grada Krapine, a u sklopu iste, večeras je u Parku Matice hrvatske upaljena i prva adventska svijeća. 

Za potpuni adventski ugođaj zaduženi su bili zbor “Bolji svijet”, Dječji vrtić “Mali kaj“, te profesori Glazbene škole pri OŠ Augusta Cesarca i KUD Krapina koji su glazbenom podlogom uveličali ovaj događaj.

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović rekao je da je paljenje prve adventske svijeće, koja je ujedno i simbol nade i vjere, već tradicionalno u Krapini rezervirano za subotu uoči početka samog adventa. 

– Ušli smo u ovo predbožićno vrijeme, vrijeme koje, bez obzira na to što je Uskrs najveći kršćanski blagdan, posebno djeluje na sve nas, vrijeme koje u našim srcima stvara dodatnu toplinu i kada pokazujemo zajedništvo, kada se posvećujemo obitelji i jedni drugima – započeo je Gregurović. 

Kako je istaknuo, grad je ove godine dodatno ukrašen, a pripremljen je i bogat program kroz cijeli prosinac, pa će se tu naći ponešto i za najmlađe, ali i za one starije. 

I dok su prijašnjih godina svijeće bile postavljene na središnjem gradskom trgu ili ispred Pučkog otvorenog učilišta, ove su godine postavljene u Parku Matice hrvatske.

– Ovaj je park na neki način srce grada pa smo željeli da se i park i ovaj glazbeni paviljon u samom njegovom središtu, iskoriste na najbolji mogući način – rekao je Gregurović.  

Prvu krapinsku adventsku svijeću blagoslovio je župnik krapinske župe sv. Nikole biskupa, vlč. Davor Štuljan, a upalila ju je polaznica Dječjeg vrtića “Mali Kaj” Katja Krog. 

Današnja večer “Prosinca u Krapini” se nastavila uz nastup ‘The Sway banda’. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba