POHITAJTE H STUBAKE: Fantastičan ''Advent provod'' je počeo – bili smo na otvorenju

POSEBAN ŠTIMUNG: ˝Sve ovo ne može napraviti lepi, beli Zagreb grad već samo lepo, zeleno Zagorje˝

Objavljeno: 25.11.2022. Marta Čaržavec

U Stubakima je večeras službeno započelo najljepše doba godine – Advent. Središnjicu Stubičkih Toplica preplavila je blagdanska atmosfera, smijeh djece zaorio je ulicama, božićni patuljci dodatno su podigli atmosferu, a ono što narednih dana čeka mještane i njihove goste pravi je spektakl!

Organizator Adventa u Stubakima Roman Rogvić istaknuo je kako je ove godine uložen dodatan trud kako bi se napravile kućice po dizajnu koji je pod zaštitom UNESCO-a, a tu je i posebna pozornica. Kako smo već bogat program, Rogović se nadovezao kazavši kako je i u taj segment uloženo dosta truda i organizacije pa je sve skupa rezultiralo zanimljivim Adventom.

Trud i hrabrost

– Prošlogodišnja su iskustva odlična. Imali smo teško razdoblje, svi su bili zatvoreni po kućama i onda je Advent došao kao ‘oslobođenje’. Bili su teški uvjeti za održavanje, no uspjeli smo sve napraviti uz pomoć Županije i županijskih službi. Postigli smo uspjeh i zato smo odlučili organizirati ga i ove – ispričao je Rogović.

Sjetimo se, Advent u Stubakima bio je realiziran i u pandemijskoj godini, a Rogović je ispričao kako je cijelu priču počeo gospodin Kristić, a on je tada bio sponzor.

– Međusobno nas je tada upoznao župan. Dvije – tri godine družili smo se uz sponzorstvo. Prošle godine smo to okrenuli, ja sam organizirao, a on je sponzorirao s kulturnim programom. Ovdje sam to napravio čisto da imamo neko veselje, kako bi ljudima vratili osmijeh na lice nakon teške godine – rekao je organizator pa kazao kako je hrabrost za realizaciju prošlogodišnjeg ”pandemijskog” Adventa bila u sadržajima za djecu, no i ove je godina situacija slična.

– Osim što imamo najveće klizalište u Zagorju, imamo najveći videozid na kojima se prate utakmice, pogotovo naše reprezentacije, a nadamo se da ćemo tu gledati i finale. Valja istaknuti kako nam je gospodin Zrinski prošle godine pomogao i u dva dana složio odličan koncept za grijanje. Bačve smo pretvorili u peći. To je hit pogotovo kad je veliki minus, ljudi vole biti oko toga, družiti se – rekao je Rogović.

Drugačiji od drugih

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar istaknuo je kako je svaki Advent poseban i daje neki svoj štih, no ove je godine u Stubakima ipak drugačije, veće, sadržajnije, bogatije, tradicionalnije pa je župan pohvalio ambijent, organizaciju, izvođače i izlagače.

– Mislim da bi se mnogo veći gradovi i sredine ponosili da imaju ovakav Advent. Siguran sam da će Stubaki kroz prosinac biti prepuni gostima. Na meni je kao županu da samo pozovem ljude ovdje jer dolaskom ovdje ne mogu promašiti, ovdje je organizator privatna osoba što nije slučaj u ostalim gradovima ili općinama – rekao je Kolar pa dodao kako je booking na području Zagorja izvanredan, zato, oni koji planiraju doći u ‘bajku na dlanu’ trebali bi rezervirati svoje mjesto na vrijeme!

– Sve ovo ne može napraviti lepi, beli Zagreb grad već samo lepo, zeleno Zagorje – poručio je na kraju Kolar. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba