Osuđena za ubojstvo iz nehaja

Majka ubila pedofila koji je zlostavljao njezine sinove: “Bilo je lijepo znati da je mrtav“

Objavljeno: 25.11.2022. zagorjeinternational

 Sarah Sands je prije osam godina, nožem nasmrt izbola osuđenog pedofila koji je seksualno zlostavljao njezina tri sina, piše Večernji list.

Naime, tada je u jesen prije osam godina, u istočnom Londonu prošetala do susjednog stambenog bloka i ubola Michaela Pleasteda osam puta, a on je iskrvario do smrti. Imao je 77 godina i bio je optužen za seksualne delikte nad mladićima na imanju u Silvertownu gdje je živio.

BBC je sada po prvi put izvijestio da su sva tri dječaka uključena u slučaj bili sinovi Sarah Sands – najstariji Bradley, koji je tada imao 12 godina, prošle se godine odrekao prava na anonimnost kako bi otkrio zlostavljanje, a njegova mlađa braća blizanci, Alfie i Reece, sada su učinili isto. Ona su tada imali 11 godina.

Sjećaju se kada su kao djeca saznali što im je majka učinila, ističući da je odrastanje bilo teško dok je ona bila u zatvoru, dok njihova mama kaže da se kaje zbog onoga što je učinila, no njezini sinovi govore drugačije.

-Skidam kapu. Neću to poreći – rekao je Bradley, a Alfie je dodao:

-Zbog toga smo se osjećali sigurnije. Nije zaustavilo noćne more, ali nam je dalo osjećaj sigurnosti jer nisi morao hodati ulicom misleći da će on doći iza ugla – kazao je, dok je Reece rekao da je tada, s 11 godina, bilo “lijepo znati da je mrtav”.

Sarah Sands i njezina obitelj preselili su se u svoj novi dom nekoliko mjeseci prije ubojstva, a Sarah se sprijateljila s Pleastedom koji je živio sam.

 – Mislila sam da je divan starac. Kuhala sam mu, pazila na njega, uvijek mu pravila društvo kada sam imala vremena – kazala je Sarah.

Pleasted je sortirao novine u dućanu, a neka su djeca subotom radila s njim. Pitao je može li Brad pomoći, a kasnije je pozvao trojicu dječaka u svoj dom.  Sarah su blizanci jedne večeri rekli da ih je Pleasted seksualno napastovao, a tjedan dana kasnije, Bradley je otkrio isto.

Sarah je osuđena za ubojstvo iz nehata. U zatvoru je bila tri i pol godine, ali kasnije je njezina kazna povećana na sedam i pol godina jer je ocijenjeno da je preblaga, pa je tako u zatvoru provela gotovo četiri godine. Trojica dječaka i njihova dva mlađa brata , dok je njihova samohrana majka bila u zatvoru, živjeli su s bakom. Tijekom sudskog postupka pokazalo se da je Pleasted promijenio ime iz Robin Moult i da je bio osuđeni pedofil. Naime, imao je 24 prethodne presude za seksualne prijestupe u razdoblju od tri desetljeća. Sarah se sada pridružila drugima koji vode kampanju za stroža ograničenja za seksualne prijestupnike koji promijene svoja imena.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba