PRESTIŽNA TITULA: Već drugu godinu zaredom imamo najljepšu tapetu na svijetu

DIZAJNERICA JOSIPA MARAS: Ovo je veliki vjetar u leđa, ponosna sam što imam priliku svijetu prezentirati što imamo u Hrvatskoj

Objavljeno: 25.11.2022. zagorjeinternational

Mlada hrvatska dizajnerica Josipa Maras već je drugi puta zaredom osvojila prestižnu nagradu iz svijeta dizajna. Naime, nakon što je prošle godine njena tapeta “Maslinik“ proglašena najljepšom na svijetu, mlada dizajnerica je istu nagradu, “Archiproducts Design Award Longlisted” u kategoriji ‘Finishes’, primila i ove godine za svoj novi rad, tapetu “Mramorni cvijet“. 

– Iznimno mi je drago što je moj rad prepoznat i nagrađen od strane međunarodnog žirija, sastavljenog od pedesetak vodećih stručnjaka iz svijeta arhitekture, dizajna, kreative i fotografije. Dobiti ovakvo priznanje drugu godinu zaredom za mladu umjetnicu i poduzetnicu poput mene veliki je vjetar u leđa. Ponosna sam što imam priliku u svijetu prezentirati što imamo u Hrvatskoj – kreativnost, inovativnost i međunarodnu konkurentnost i kvalitetu – poručuje Josipa Maras iz Milana, gdje je i službeno primila nagradu. 

Žiri kod ocjenjivanja u obzir uzima koncept, dizajn, vrijednost brenda, inovativnost, estetiku, semantiku, funkcionalnost proizvoda, procjenjuje je li proizvod ‘green’, ‘user-friendly’, koja je njegova simboličnost te kakva tehnologija je korištena. 

– Konkurencija na ovakvim natjecanjima su vodeći svjetski brendovi poput Minottija i Poliforma. Biti u takvom društvu značajno je za mene osobno i za moj Studijo Wallart, ali i za Hrvatsku. Sjajan je osjećaj predstavljati svoju zemlju, pogotovo kad osvojite nagradu da ste najbolji na svijetu – dodala je dizajnerica. 

Uz njenu kategoriju ‘Finishes’, žiri je ocjenjivao proizvode u kategorijama namještaj, kupaonica, kuhinja, predmeti za vanjsku upotrebu, ured, javni prostor, osvjetljenje, wellness, dekor, dijelovi zgrade, konstrukcija, lifestyle te komponente i materijali.

Inače, Maras je dosad nagrađena s nekoliko međunarodnih priznanja. Profesionalno se bavila slikarstvom, a potom je svoju umjetnost prebacila na uporabne predmete – tapete te otvorila prvu hrvatsku tvornicu tapeta Studijo Wallart. Danas uspješno surađuje s brojnim hotelskim lancima, vlasnicima privatnih vila, turističkim smještajima i raznovrsnim ugostiteljskim objektima, a početkom studenoga predstavila se na beogradskom Sajmu namještaja, najvećem sajmu za dizajn u ovom dijelu Europe. 

Studijo Wallart specijaliziran je za dizajn i izradu zidnih tapeta u četiri različite vrste završnog materijala: efekt lana, glatki efekt, metalizirani i vodootporni. Prvi u Hrvatskoj uveli su vodootporne tapete, a dobitnici su i ‘Greenguard certifikata’, koji garantira sigurnu upotrebu u zatvorenom i vanjskom prostoru.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter