ŽUC Varaždinske županije u projekt uložio 295.000 kuna

U naselju Kaštelanec u općini Jalžabet obnovljena Vinogradska ulica

Objavljeno: 24.11.2022. zagorjeinternational

U naselju Kaštelanec u općini Jalžabet obnovljena je Vinogradska ulica, u koju je Županijska uprava za ceste Varaždinske županije uložila 295.000 kuna. Na županijskoj cesti koja prolazi kroz samo naselje novi asfalt postavljen je u duljini od 780 metara, čime je podignuta kvaliteta i sigurnost odvijanja prometa.

U to su se uvjerili varaždinski župan Anđelko Stričak, predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Josip Križanić, načelnik Jalžabeta Rajko Solar, ravnatelj ŽUC-a Varaždinske županije Tomislav Osonjački i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen.

Župan Stričak je podsjetio da je u nadležnosti ŽUC-a 940 kilometara županijskih i lokalnih cesta na području županije.

– ŽUC je na području općine Jalžabet ove godine uložio gotovo pola milijuna kuna. Prvo su obavljeni radovi na proširenju ceste u naselju Kelemen, a sada je obnovljena i Vinogradska ulica u Kaštelancu, uz njihovo 100-postotno financiranje. U cijeloj Varaždinskoj županiji ŽUC ove godine u proširenja cesta nogostupima, izgradnju kružnih tokova, presvlačenje asfaltnih tepiha te sanaciju klizišta ulaže 18 milijuna kuna. Traju radovi na izgradnji dva kružna toka, u Svetom Petru u općini Mali Bukovec te u Hrženici na području općine Sveti Đurđ, a uz to se u Horvatskom na području grada Ivanca te u Grani na području grada Novog Marofa proširuju ceste s nogostupom, pri čemu ne treba posebno isticati koliko su te investicije važne za sigurnost svih sudionika u prometu – istaknuo je župan Stričak.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački najavio je da će, ovisno o vremenskim uvjetima, početi radovi i na proširenju cesta s nogostupom u Donjem Ladanju na području općine Maruševec i u Žarovnici na području Lepoglave, gdje već traju radovi na sanaciji klizišta Kameničko Podgorje. Svi ti radovi nastavit će se i 2023. godine. Načelnik Jalžabeta Rajko Solar izrazio je zadovoljstvo radovima izvedenima u Kaštelancu te zahvalio ŽUC-u na kvalitetnoj suradnji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba