Od 25. studenoga do 10. prosinca

Krapinsko – zagorska županija u kampanji “16 dana aktivizma“: Recite ‘NE’ diskriminaciji, predrasudama i stereotipima, stvorimo zajedno bolje društvo 

Objavljeno: 24.11.2022. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija se kroz svoje Povjerenstvo za ravnopravnost spolova uključila u kampanju naziva “16 dana aktivizma“ koja se provodi svake godine u cijelom svijetu s ciljem ukazivanja na neravnopravnost, diskriminaciju, stereotipe i predrasude prisutne u društvu. 

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u suradnji s portalom ‘ZIP’, kampanju na području županije provodi pod nazivom “proGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se! – diskriminacija, stereotipi, predrasude”.

Kampanja počinje 25. studenoga, povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, a trajat će do 10. prosinca, odnosno do Međunarodnog dana ljudskih prava, a tijekom 16 dana kampanje, svoje će poruke poslati 16 osoba iz javnog života.

Stručni skup pod imenom “Stereotipi kao izvor neravnopravnosti” koji će se održati sutra u 12 sati u Gradskoj galeriji u Zaboku, označit će i službeni početak kampanje, a skupu će kao predavači prisustvovati predsjednik Pragme i Hrvatske mreže protiv siromaštva Nedjeljko Marković, koji će govoriti na temu “Žena u obitelji, društvu i ekonomiji: pogled u brojke i medijske naslove”, te, koordinatorica Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje te voditeljica programa Spol, rod i seksualna prava Sanja Cesar.

– Recite ‘NE’ diskriminaciji, predrasudama i stereotipima, svi zajedno promijenimo poglede, razmišljanja i stavove, te stvorimo bolje društvo. Tijekom 16 dana svakodnevno ćemo objavljivati i komunicirati pozitivne poruke uz pomoć poznatih osoba iz javnog, gospodarskog i političkog života u Zagorju i šire – poručila je predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko – zagorske županije Snježana Romić, te za kraj dodala:

– Uočljivo je da diskriminacija obuhvaća ponašanje, stereotip obuhvaća spoznaju, odnosno mišljenje ili vjerovanje, a predrasuda emocionalnu sastavnicu. Kroz 16 dana kampanje željeli bismo barem malo utjecati i promijeniti razmišljanja, stavove, pa čak u jednom dijelu i emocije svih dionika u društvu, potaknuti na međusobno uvažavanje, poštivanje razlika i rodnu ravnopravnost – poručila je Romić.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba