Jaka konkurencija gutala njihovu prašinu

Dečki iz AK Zagorje – Oroslavje Marin Leš, Matija Žiljak i Filip Pavlina na Grobniku ekipno osvojili prvo mjesto, odlični i u pojedinačnim trkama 

Objavljeno: 24.11.2022. VH

Proteklog je vikenda na popularnoj stazi ’Grobnik’ održana posljednja od pet utrka jedne od najatraktivnijih disciplina u automobilističkom sportu, ‘Formula Driver’, a radi se o disciplini koja kombinira elemente brdskih utrka s usporenjima u obliku šikana. 

Od ukupno 211 prijavljenih vozača, njih 100 se natjecalo u prvenstvu hrvatske, a njih 111 u prvenstvu istarske rivijere. Među natjecateljima su se naši i zagorski predstavnici, dečki iz Auto kluba Zagorje – Oroslavje koji su ponovno briljirali svojim vožnjama i rezultatima. 

U konkurenciji od 33 kluba, te 100 vozača (prvenstvo hrvatske), sa samo tri vozača na startnoj liniji, dečki iz AK Zagorje – Oroslavje uspjeli su izboriti prvo mjesto s osvojenih 46 bodova te su se tako smjestili ispred ekipe iz AK Buzet – Autosport (42 boda) i AKK Fly With Kolman (37 bodova), a osim jake konkurencije, vožnje su dodatno začinili kiša i jak vjetar. 

Što se tiče pojedinačnih rezultata zagorskih trkača, prvo mjesto u klasi ‘4’ i generalno 13. mjesto osvojio je Marin Leš u svom Citroenu AX, Matija Žiljak (Renault Clio) je osvojio prvo mjesto u klasi ‘2’ i ukupno je bio 16., a Filip Pavlina bio je šesti u klasi ‘4’ i 45. u ukupnom poretku u svom Citroen Saxu. 

Marin Leš, Foto: Facebook/Auto klub Zagorje – Oroslavje
Matija Žiljak, Foto: Nina Ružić

Generalnog prvaka je presudio tek jedan bod, a to je bio Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj) u svom Renault Cliju koji je ostvario vrijeme od 4:29.779 te stigao do prvog naslova najboljeg u disciplini ‘Formula driver’ ispred Talijana Franca Giacomazzija (Lancia Delta Proto). 

Na kraju sezone, nakon odvoženih pet utrka, Marin Leš potvrdio je titulu Viceprvaka klase ‘4’, a Filip Pavlina izborio je treće mjesto u konkurenciji juniora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba