Država će na javnoj dražbi prodavati svoja vozila

Za svega par tisuća kuna prodavat će se Audiji, Golfovi, Passati… 

Objavljeno: 23.11.2022. zagorjeinternational

U dvorani ‘Brijuni’ Zagrebačkog velesajma će se 26. studenoga u 9 sati održati javna dražba državnih vozila, a u ponudi će ih biti više od 100, piše Večernji list.

Građani će sva vozila moći pregledati 24. i 25. studenoga od 9 do 13 sati na lokaciji Nikole Kramarića 1, Velika Mlaka, a u ponudi su, među ostalim, VW Golf V 1.9 TDI, godina proizvodnje 2006, čija je početna cijena 4600 kuna, potom Audi A6 3.0 TDI, 2007 godina, s početnom cijenom od 8000 kuna te VW Passat 1.9 TDI iz 2002. godine, čija je početna cijena 3400 kuna. 

Pravo prisustvovanja i sudjelovanja imaju sve osobe uz obvezu uplate jamčevine u iznosu od 10 posto početne cijene za svako vozilo, odnosno minimalno 500 kuna, a prilikom uplate je potrebno naznačiti za koje vozilo se plaća jamčevina.

Tijekom javne dražbe, početne cijene se mogu podizati za minimalni iznos od 200 kuna. Ako izlicitirana cijena dostigne više od dvostruke vrijednosti početne cijene, osoba koja je izlicitirala na licu mjesta plaća 10 posto (od izlicitirane cijene) dodatne jamčevine. Osoba koja izlicitira određeno vozilo dužna je u roku tri radna dana (najkasnije do 30. studenoga) uplatiti izlicitirani iznos, u suprotnom se smatra da je odustala od kupnje, te gubi pravo na povrat jamčevine.

Uplate za izlicitirana vozila će se moći izvršiti u Autoservisu ‘Cepelin’, Velikopoljska ulica 2a, od ponedjeljka 28. studenoga do srijede 30. studenoga, od 9 do 14 sati. 

Sve zainteresirane se upozorava da su vozila neispitana, moguće neispravna ili nekompletna te da prodavatelj ne jamči za ispravnost kilometraže na vozilima. Kupuje se na principu “viđeno-kupljeno”, odnosno, isključena je mogućnost naknadnog ulaganja prigovora po bilo kojoj osnovi. 

Također, ako se uplaćeno vozilo ne preuzme u roku od sedam dana nakon licitacije, naplaćuje se ležarina od 50 kuna za svaki naredni dan. Povrat jamčevine uplaćene u gotovini za osobe koje nisu izlicitirale niti jedno vozilo, a sva vozila za koje je uplaćena jamčevina su prodana, vrši se isključivo odmah nakon Javne dražbe. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba