Sastali se čelnici Vatrogasnih zajednica Krapinsko - zagorske, Varaždinske, Međimurske i Koprivničko - križevačke županije

GORNJA STUBICA: Održana druga sjednica Koordinacije Vatrogasnih zajednica županija Sjeverozapadne Hrvatske

Objavljeno: 23.11.2022. zagorjeinternational

U Gornjoj Stubici je održana druga sjednica Koordinacije Vatrogasnih zajednica županija Sjeverozapadne Hrvatske u aktualnom mandatnom na kojoj su se sastali čelnici vatrogasnih zajednica četiri sjeverozapadne županije – Krapinsko – zagorske, Varaždinske, Međimurske i Koprivničko – križevačke županije, javlja Radio Marija Bistrica

Prije radnog dijela sjednice prisutne su pozdravili načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić i predsjednik gornjostubičke Vatrogasne zajednice Marko Bigec, koji su ujedno predstavili Općinu i Vatrogasnu zajednicu Općine, a skup je pozdravio i zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Nedeljko Vukalović. 

Na dnevnom redu se, među ostalim, našla i točka Aktualnosti u vezi Zakona o vatrogastvu, u okviru koje su iznijeti problemi na terenu do kojih dolazi zbog kašnjenja u izradi podzakonskih akata nakon donošenja Zakona o vatrogastvu.

Uz članove koordinacije, sjednici su prisustvovali i članovi radnih tijela Nacionalnog odbora za preventivnu zaštitu i gašenje požara, a koji dolaze iz ove koordinacije, te su u sklopu druge točke dnevnog reda ukratko upoznali sve članove s konstituiranjem odbora i prvim zaključcima na konstituirajućim sjednicama. 

Inače, u ovom mandatnom razdoblju, do 2026. godine, koordinacijom Vatrogasnih zajednica županija Sjeverozapadne Hrvatske predsjeda predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba