'ROĐENA VU KRAPINI': Bliži se datum koncerta kajkavskih popevki

PO PRVI PUT: Festivalskom dvoranom odjekivat će uspješnice Višnje Korbar

Objavljeno: 22.11.2022.

Po prvi u Krapini u čast pjevačice čiji je početak glazbene karijere obilježila pobjeda na ‘Prvom pljesku’ 1960. godine zahvaljujući njenom toplom i snažnom altu, početkom prosinca krapinskom Festivalskom dvoranom odjekivat će njene uspješnice koje će izvoditi brojni vokalni solisti i ansambli.

Naime, Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina, Grad Krapina i krapinska Turistička zajednica organiziraju koncert kajkavskih popevki Višnje Korbar pod nazivom ‘Rođena vu Krapini’. Prisjetimo se, Višnja je sudjelovala na brojnim festivalima – Opatijskom, Splitskom, Zagrebačkom, a najveći trag ostavila je na Krapinskom festivalu na kojem je nastupala od njegovih samih početaka. Prvi album, jednostavno nazvan ‘Višnja Korbar’, a objavljen je1974. godine za RTV Ljubljana. Za Jugoton je snimila nekoliko albuma i singl ploča, a posljednju dvostruku kompilaciju u ediciji ‘Zlatna kolekcija’ objavljen je od strane Croatia Recordsa 2012. godine na kojoj se nalazi pedeset njenih uspješnica.

Uz orkestar pod ravnanjem Roberta Mihovilića Višnjine krapinske festivalske uspješnice će izvoditi Ivan Benc, Ronald Braus, David Danijel, Igor Horvat, Gabriela Hrženjak, Anita Huđek, Gordana Ivanjek Tušek, Bojan Jambrošić, Dina Leško, Ivan Mihovec Miki, Tanja Mršić, Matej Mudrovčić, Iva Ranogajec Inkret, Robert Svetlačić, Roko Vušković, Klapa Kmeti, VS Šimunski muži, ŽVS Kirjales i ŽVS Puce štruce dok će Višnjine stihove interpretirati dramski umjetnik Denis Bosak, a program će voditi Željko Slunjski.

Koncert će se održati na Dan grada Krapine s početkom u 19 sati, a ulaz je besplatan uz prethodno podizanje karata na blagajni Pučkog otvorenog učilišta Krapina od utorka do petka u vremenu od 13 do 17 sati te sat vremena prije početka koncerta. Rezervacija je moguća i u Društvu za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina na broj telefona 049 373 406 ili putem maila na: [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba