Izdvaja se i oko 400.000 kuna za sufinanciranje prijevoza

VARAŽDIN: Za ukupno 658 stipendista bit će izdvojeno 3,6 milijuna kuna iz gradskog proračuna 

Objavljeno: 21.11.2022. VH

U koncertnoj dvorani varaždinskog kazališta, u subotu je priređeno svečano uručenje ugovora o stipendijama koje je stipendistima uručio gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj koji je pritom istaknuo da je ove godine dodjela organizirana ranije nego inače. 

– Nekad su studenti dobivali stipendije tek oko nove godine, a ovo je dakle najbrže što se moglo odraditi s obzirom na rokove upisivanja u aplikaciju. I evo, 19. studenoga njih 658 dobilo je svoje stipendije. Za to će iz gradskog proračuna biti izdvojeno 3,6 milijuna kuna. Uz to više od 400.000 kuna izdvojit ćemo za troškove prijevoza. Ukupno više od četiri milijuna kuna je izdvojeno iz gradske blagajne i mislim da je to jedna od najpametnijih i najbolje uloženih svota novaca iz gradskog proračuna – rekao je gradonačelnik naznačivši da su stipendije povećane te objasnio: 

– Oni koji studiraju u Varaždinu i Čakovcu umjesto 300, dobivat će 350 kuna, a oni koji studiraju izvan tih gradova dakle u Koprivnici, Zagrebu ili bilo gdje drugdje dobivat će 650 umjesto dosadašnjih 600 kuna. Oni koji studiraju za deficitarna zanimanja, ovisno o prosjeku ocjena mogu dobiti i 900 kuna stipendije mjesečno – rekao je gradonačelnik i dodao da se primjećuje porast broja studenata koji studiraju za deficitarna zanimanja te je izrazio nadu da će se po završetku studija stipendisti zaposliti i zadržati živjeti u Varaždinu te da će se sljedeće godine moći još više povećati iznosi stipendija.

Uz to, 336 učenika i studenata primat će sredstva za pokrivanje troškova prijevoza u iznosu od 160 kuna.

Na kraju svečanosti, u ime studenata zahvalila je Nika Bosilj, studentica komunikologije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba