U iznosu od 500 kuna mjesečno

Općina Jesenje dodjeljivat će stipendije svojim studentima – evo uvjeta 

Objavljeno: 21.11.2022. VH

Općina Jesenje će u akademskoj godini 2022./2023. dodjeljivati stipendije svim svojim redovnim studentima koji ispunjavaju kriterije propisane Pravilnikom o dodjeli stipendija učenicima srednjih škola i studentima Općine Jesenje.

U te je svrhe raspisan i natječaj za dodjelu stipendija koje će iznositi 500 kuna mjesečno.

Pravo prijave imaju svi redovni studenti s prebivalištem na području općine koji ne primaju stipendiju po bilo kojoj drugoj osnovi i koji su pravodobno predali potpuno i točno ispunjen obrazac te koji nisu stariji od 27 godina. Nadalje, na natječaj se mogu prijaviti i studenti koji su upisali prvu godinu studija (po prvi puta) te imaju prosjek ocjena završnog razreda srednje škole najmanje 3,50, ali i studenti ostalih godina studija koji su u prethodnoj godini studija ostvarili prosjek ocjena najmanje 3,00 i najmanje 40 ECTS bodova, te apsolventi, neovisno o broju ECTS bodova. 

Također, pravo na dodjelu stipendije ostvaruju studenti čije kućanstvo nema nepodmirenih obaveza prema Općini Jesenje po bilo kojoj osnovi.

Rok za prijavu na natječaj je do 25. studenoga do 15 sati, a svi detalji, kao i obrasci za prijavu, dostupni su na službenim stranicama Općine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba