Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

CESI sutra u Gimnaziji A.G. Matoša organizira edukativnu radionicu i pokaznu vježbu samoobrane za učenike

Objavljeno: 21.11.2022. zagorjeinternational

Centar za savjetovanje, istraživanje i edukaciju, SOS telefon i savjetovalište za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, u suradnji sa Županijskim timom za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji se obilježava 25. studenog, u utorak će u prostorijama Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok, s početkom u 9.30 sati, u sklopu aktivnosti projekta “Novi početak“, čiji je nositelj Krapinsko-zagorska županija, održati edukativnu radionicu za učenike i učenice na temu prevencije seksualnog uznemiravanja te pokaznu radionicu samoobrane, koja će početi u 10.15 sati.

Edukativnu radionicu održat će Andreja Jurić iz PU krapinsko – zagorske, kao i Tena Sambolić Petrišić i Vendi Keserica Tomičić, CESI, SOS telefon i savjetovalište za žene žrtve nasilja KZŽ. Pokaznu radionicu samoobrane održat će trener Marko Vrbanec s kojim CESI, SOS telefon i savjetovalište za žene žrtve nasilja KZŽ ostvaruje dugogodišnju suradnju. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

-Nasilje nad ženama u Hrvatskoj nije više tema o kojoj se šuti, ali je tema o kojoj se treba više, češće i glasnije pričati. Potrebno je svakodnevno podizati svijest, učiti i pričati o problematici rodno uvjetovanog nasilja, počevši od preventivnih programa za djecu i mlade do specijaliziranih edukacija za stručnjakinje i stručnjake koji svakodnevno rade sa ženama žrtvama nasilja – poručili su iz CESI-ja.

Kroz SOS utječu na smanjenje rodno uvjetovanog nasilja, osiguravaju direktnu psihološku i pravnu pomoć te senzibiliziraju javnost za pitanja rodno uvjetovanog nasilja. Savjetovalište, na adresi Trg Svete Jelene 6, Zabok, kao i telefonske linije 049 639 281, 091 639 2810 i 0916042362 otvorene su svakim radnim danom od 8 do 18 sati, kao i svaku prvu subotu u mjesecu. Za dolazak u savjetovalište potrebno se prethodno
najaviti telefonskim putem.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba