Bogat program počinje već danas od 18 sati

“Advent i Božić u Loboru” ove se godine vraća u punom obimu uz mnoštvo koncerata, radionica i božićnih filmova, a trajat će sve do 31. prosinca 

Objavljeno: 21.11.2022. zagorjeinternational

Bliži se najljepše doba u godini, vrijeme Došašća, a mještani Lobora i njihovi gosti imat će priliku uživati u brojnim sadržajima koji će im obogatiti kraj godine jer već danas počinje “Advent i Božić u Loboru” koji će potrajati sve do 31. prosinca, a donosi niz sadržaja za velike i male.

Manifestaciju zajedničkim snagama organiziraju Župa Svete Ane i Općina, a načelnica Ljubica Jembrih ne krije zadovoljstvo što će se, na radost svih mještana, tijekom ovogodišnjeg Adventa svi moći družiti bez ikakvih ograničenja i zabrana.

Za sve generacije

– Nakon dvije godine Adventa u pandemijskim uvjetima, vraćamo se šarolikim programom u punom obimu. Ove godine pripremili smo sadržaje za sve generacije, od božićnih radionica, do filmova u kinu s temom Božića. Bit će tu i predstava i koncerata, a sve to zaključit ćemo dječjim dočekom Nove godine. Pozivam sve da nam se pridruže i da svi zajedno uživamo u blagdanskom ozračju i druženju uz dobru domaću hranu, piće, radost i smijeh – poručila je načelnica Jembrih.

Manifestacija će početi Božićnim radionicama KUD-a Lobor koja će se u održati u Društvenom domu u ponedjeljak od 18 sati, a dan kasnije od 17 sati KUD će organizirati Božićne radionice za djecu.

Svečano će biti u nedjelju, 27. studenoga, kada će na loborskom Trgu sv. Ane biti upaljena prva svijeća na adventskom vijencu, uz pucnjeve iz kubura.

“Advent i Božić u Loboru” nastavit će se u Društvenom domu u petak, 2. prosinca, kada će se od 19 sati održati Pub kviz, dan kasnije u 18 će sati početi obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, dok će u nedjelju, 4. prosinca na vijencu na središnjem loborskom trgu biti upaljena druga adventska svijeća, a u Domu će u 17 sati početi Božićno kino.

Na blagdan Svetoga Nikole, 6. prosinca, upriličit će se priredba za djecu koja će u Društvenom domu početi u 17 sati, a Lovački dom Lobor će u petak, 9. prosinca biti domaćin svima onima koji žele uživati u Loborskoj devenici i kušanju vina.

Subotu, 10. dan prosinca, obilježit će dva događanja. U 10 će sati u Dvorani OŠ Franje Horvata Kiša početi Adventski nogometni turnir mladeži, a u 15 će sati u parku pored crkve sv. Ane biti otvorena tradicionalna manifestacija Loborski adventski sejem.

Nakon paljenja treće adventske svijeće u nedjelju, 11 prosinca, u crkvi sv.Ane od 18 će sati koncert održati Tamburaški orkestar ‘Črni Tomaši’, a program “Adventa i Božića u Loboru” nastavit će se u srijedu koncertom učenika 1. razreda Glazbene škole pri OŠ F. H. Kiša. “Moj prvi koncert” održat će se u Kulturnom centru s početkom u 18 sati.

U petak, 16. prosinca, u Društvenom domu će od 18 sati biti igrana predstava “Božićna čarolija”, a dan kasnije će u 18 sati ispred crkve sv. Ane početi božićna ispovijed, dok će od 19.30 koncert održati KUD Lobor.

Posljednja, četvrta adventska svijeća bit će upaljena u nedjelju 18. prosinca, kada će se u loborskom Društvenom domu od 18 sati održati humanitarni koncert “Loborski Česeri”.

Doček u podne

Božićni koncert Glazbene škole pri OŠ F. H. Kiša najavljen je za srijedu, 21. prosinca, a održat će se od 18 sati u crkvi sv. Ane, dok će se dva kasnije u Kulturnom centru Općine upriličiti tradicionalno darivanje novorođenih.

Na Badnjak će u crkvi sv. Ane u 19 sati početi dječja polnoćka nakon koje će djeci biti podijeljeni darovi, a uslijedit će polnoćka za sve mještane.

Program će se nastaviti u srijedu, 28. prosinca Božićnim koncertom zborova “Svi krajevi svijeta…” u crkvi sv. Ane od 18 sati, dok će u petak u crkvi od 18 sati biti održan Novogodišnji koncert DVD-a Lobor.

“Advent i Božić u Loboru” završit će posljednjeg dana ove godine, kada će s početkom u 10 sati u Društvenom domu biti organiziran dječji doček Nove godine u podne.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter