Održan 35. polumaraton ‘Ivan Starek’

Članovi AK Zabok Marko Gorički, Nikola Špoljar i Karlo Lešković odlični pojedinačno, ali i ekipno

Objavljeno: 20.11.2022. zagorjeinternational

Proteklog je vikenda, u organizaciji AK Maksimir, na zagrebačkom Jarunu održan 35. polumaraton ‘Ivan Starek’ u sklopu kojeg se već tradicionalno održava veteransko prvenstvo Hrvatske u toj disciplini. Na polumaratonu je sudjelovalo 344 natjecatelja, a još ih je 230 nastupilo na pratećim utrkama duljine pet i 10 kilometara.

Među natjecateljima su bili i članovi Atletskog kluba Zabok, a najuspješniji među njima bio je Marko Gorički koji je srušio osobni rekord u polumaratonu koji sada iznosi 1:13´33˝ i zauzeo sedmo mjesto u ukupnom poretku  te prvo mjesto na veteranskom prvenstvu Hrvatske u  kategoriji ‘M-35’.

Nikola Špoljar je u cilj ušao kao osmi natjecatelj s vremenom od 1:14´42˝, što mu je bilo dovoljno za treće mjesto u kategoriji ‘M-30’, a Karlo Lešković također je srušio svoj osobni rekord koji sada iznosi 1:19´35˝ i zauzeo je 20. mjesto u ukupnom poretku te peto mjesto u kategoriji seniora.

Gorički, Špoljar i Lešković su osvojili i odlično drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji polumaratonaca.

Od ostalih članova AK Zabok, nastupili su Davor Breški, Darko Dominko, Ranko Miholić, Ivan Turk, Željko Kliček i Matija Grabrovečki. 

Također, održana je i utrka ‘Jarunska petica’ na kojoj je iz AK Zabok nastupio mlađi junior David Posavec te istrčao svoj osobni rekord na pet kilometara koji sada iznosi 16´29˝ i zauzeo odlično treće mjesto. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba