U središnjem programu u Vukovaru sudjelovala i povijesna postrojba Krapinsko - zagorske županije Kostelska pištola - Keglevićeva straža

Krapinsko – zagorski župan u Vukovaru: “Ne ponovilo se!”

Objavljeno: 18.11.2022. AB

U Vukovaru je održan središnji dio program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2022.
Središnji program počeo je u 10 sati u dvorištu Vukovarske bolnice, mjestu s kojeg su agresori 1991. odveli ranjenike na Ovčaru i potom ih smaknuli, a nastavio se Kolonom sjećanja gradskim ulicama prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Kolonu su predvodili branitelji Vukovara zajedno s članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja te po prvi put i oni koji su kao djeca prošli ratna stradanja. U programu je sudjelovala i povijesna postrojba Krapinsko -zagorske županije Kostelska pištola – Keglevićeva straža Kostel, a među tisućama okupljenih iz čitave Hrvatske bio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

– I ove smo godine u Vukovaru. Zajedno sa zagorskim braniteljima odajemo počast poginulim i nestalim braniteljima i civilima. Prisjećamo se najtužnijeg dana u povijesti Vulovara, s porukom “Ne ponovilo se!” – istaknuo je ovom prilikom Kolar.

Počast poginulim braniteljima i civilima su kod središnjeg spomen obilježja na Memorijalnom groblju polaganjem cvijeća i pajenjem svijeća odale brojne delegacije i pojedinci, među kojima i hrvatski branitelji Vukovara, predsjednik RH, predsjednik Hrvatskog sabora i brojni saborski zastupnici, predsjednik Vlade RH zajedno s više ministara, hrvatski župani, gradonačelnici i načelnici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba