Samo dva dana prije početka SP-a, domaćini su dali novi argument kritičarima održavanja Mundijala u toj zemlji

Katar zabranio prodaju alkohola oko stadiona

Objavljeno: 18.11.2022. AB

Organizatori Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru danas bi trebali objaviti da se pivo ipak neće prodavati navijačima u prostoru oko stadiona, pišu strani mediji, a prenosi Index. Ova objava dolazi dva dana prije početka Svjetskog prvenstva, prvog koje se održava u nekoj državi Bliskog istoka.

Naime, prema strogim i rigoroznim pravilima zemlje domaćina, alkohol je zabranjen na svim javnim mjestima, a organizatori SP-a napravili su iznimku te rekli da će se posluživati samo u službenim fan zonama i na stadionima za vlasnike VIP ulaznica, dok je ispijanje alkohola na ulicama, trgovima i ostalim javnim površinama strogo zabranjeno. sada su upitne i fan zone, jer će alkohol, dakle, biti dostupan samo onima koji će utakmice gledati iz VIP lože za koju je potrebno izdvojiti 22.450 dolara odnosno više od 160.000 kuna. 

Veliki Fifin sponzor je Budweiser koji očekuje veliku zaradu od Svjetskog prvenstva, ovim dodatnim ograničavanjem uvelike će im naštetiti. Prema pisanjima Sky Newsa, prodaja alkohola na stadionima neće biti dopuštena zbog čega će se Fifin unosan ugovor od 75 milijuna dolara zakomplicirati. Navijači su ionako već odavno ljuti zbog strogih ograničenja, a ovo će ih samo dodatno razbjesniti. 

Budweiser je trebao prodavati alkoholno pivo unutar kruga s ulaznicama koji okružuje svaki od osam stadiona tri sata prije i jedan sat nakon svake utakmice.

Alkohol nije u potpunosti zabranjen u Kataru, ali se poslužuje samo u vrlo ograničenim količinama, primjerice u barovima ili restoranima u nekim hotelima. U trgovini ga mogu kupiti i stranci koji imaju boravišnu dozvolu u Kataru, ali moraju biti stariji od 21 godine i za to im je potrebna posebna dozvola.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba