Pod vodstvom Društva Crvenog križa KZŽ krenuo je novi projekt vrijedan 1,48 milijuna kuna

‘Zaželi za Zagorje’ omogućit će zapošljavanje 30 žena koje će pomagati čak 180 krajnjih korisnika 

Objavljeno: 17.11.2022. zagorjeinternational

Društvo Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije nositelj je projekta pod nazivom ‘Zaželi za Zagorje’ koji za cilj ima osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena njihovim zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, a što će onda ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. 

Plemeniti cilj 

Specifični je cilj projekta zaposliti 30 žena pripadnica ranjivih skupina na području osam jedinica lokalne samouprave na razdoblje od šest mjeseci. One će u sklopu svog zaposlenja brinuti o potrebama 180 krajnjih korisnika, a za taj rad bit će opremljene s kućanskim i higijenskim potrepštinama koje će u vrijednosti do 25 kuna mjesečno biti nabavljene za potrebe krajnjih korisnika. Zaposlene žene će dvaput tjedno obići šest krajnjih korisnika za koje su zadužene, te će im, prema njihovim potrebama, pružati odgovarajuću podršku. Po završetku projekta, žene će imati dodatnih šest mjeseci radnog iskustva, usvojene nove radne vještine, i to na širokom rasponu poslova koje će obavljati u sklopu praktične i psihosocijalne pomoći potrebitim osobama.

U sklopu ovog projekta, zapošljavat će se žene s područja djelovanja Gradskih društava Crvenog križa Pregrada i Klanjec, točnije, s područja gradova Pregrade i Klanjca, te općina Hum na Sutli, Desinić, Kraljevec na Sutli, Kumrovec, Zagorska Sela i Tuhelj. 

Ukupna je vrijednost projekta 1.483.113,68 kuna, i 100 posto je financiran bespovratnim sredstvima u okviru Operativnog programa ‘Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.’. 

Uz nositelje, partneri na projektu su Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada, Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Krapina, Centar za socijalnu skrb Krapina, Centar za socijalnu skrb Zabok, gradovi Pregrada i Klanjec, općine Desinić, Hum na Sutli, Tuhelj, Kraljevec na Sutli, Kumrovec i Zagorska Sela te Krapinsko – zagorska županija. 

Otvorene prijave 

Razdoblje provedbe projekta je od 25. listopada ove, do 25. lipnja iduće godine. Također, valja spomenuti da je 11. studenoga na službenim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i na službenim stranicama partnera projekta, objavljen natječaj za zapošljavanje žena. Otvoren će biti do 23. studenoga, a sve zainteresirane kandidatkinje slobodne su se prijaviti. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba