Incident na polaganju vijenaca u Škabrnji

Premijer Plenković u pratnji doveo Anju Šimpraga, branitelji i mještani im okrenuli leđa 

Objavljeno: 17.11.2022. zagorjeinternational

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, premijer Andrej Plenković posjetio je Škabrnju. Međutim, niti to nije moglo proći bez skandala jer je Plenković bio u pratnji Anje Šimprage, potpredsjednice Vlade iz Samostalne demokratske srpske stranke, zbog čega su mještani i branitelji okrenuli leđa Vladinom izaslanstvu, piše Dnevnik.hr.

Do incidenta je došlo nakon polaganja vijenaca ispred Središnjeg križa kod Spomen obilježja za poginule u Domovinskom ratu te ispred Spomen obilježja masovne grobnice. 

– Sramite se – viknuli su mještani izaslanstvu Vlade.

Premijer je rekao da je čuo i vidio reakciju mještana te prokomentirao da ovo nije prvi puta da predstavnici SDSS-a sudjeluju u Danu sjećanja u svojstvu članova hrvatske Vlade.

– Ona je došla u dobroj vjeri da se pokloni žrtvama i pokaže pijetet. Ja razumijem teške traume obitelji onih koji su stradali, ali isto tako mi se moramo kretati kao društvo prema međusobnom povjerenju i pomirbi i dolazak potpredsjednice Šimprage nije ništa što bi odudaralo od te ideje. To je jedini put prema naprijed, suživot i pomirba – rekao je Plenković. 

Šimpraga je kazala da je došla iskreno i čista srca. 

– Nije jednostavno, no ja sam došla čista srca i znam da sam na pravom putu i nadam se da će doći jednom vrijeme da se izmirimo i nastavimo dalje i da živimo život, a ne suživot – prokomentirala je. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba