U organizaciji Lovačkog društva “Jelen”, a povodom Dana grada

Najmlađi stanovnici Varaždinskih Toplica razgledali jedinstvenu “Lovačku priču” i upoznali se sa životinjskim svijetom koji ih okružuje

Objavljeno: 17.11.2022. VH

Nakon učenika osnovnih škola Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice i Svibovec, jedinstvenu, edukativnu izložbu “Lovačka priča”, koju je na inicijativu Grada pripremilo Lovačko društvo “Jelen”, posjetili su i mališani iz dva gradska dječja vrtića. 

Najmlađi stanovnici Varaždinskih Toplica, djeca iz dječjih vrtića ‘Čarobno ogledalce’ i ‘Tratinčica’ na izložbi su se upoznala sa životinjskim svijetom koji ih okružuje, a onime što su vidjeli i naučili bili su oduševljeni.

Budući da je izložba edukativnog karaktera te da je njezin primarni cilj bio pokazati najmlađima koje ih sve životinje okružuju, upoznati ih s njihovim staništima i navikama, kao i prikazati lovce u njihovom pravom svjetlu, organizatori, ali i sama gradonačelnica Dragica Ratković itekako su zadovoljni. 

Naime, “Lovačku priču” je tijekom prošlog tjedna posjetilo ukupno oko 460 djece s područja grada koja su ovim edukativnim sadržajem obogatila svoje znanje.

– Drago mi je da je jedinstvena toplička “Lovačka priča” zaživjela i da smo u samo tjedan dana uspjeli privući djecu i njihove učiteljice, odnosno odgojiteljice iz obje osnovne škole i oba dječja vrtića te im prikazati životinjski svijet koji nas okružuje, s obzirom da velik broj ovih životinja vjerojatno nisu imali priliku vidjeti uživo – rekla je gradonačelnica Ratković dodavši kako će Grad i nadalje poticati programe edukativnog sadržaja koji najmlađim stanovnicima pružaju dodatno znanje i iskustvo.

Inače, Lovačko društvo “Jelen” Varaždinske Toplice ovu je izložbu pripremilo povodom proslave Dana grada i blagdana svetog Martina, a uz djecu, izložbu je već prvog dana razgledalo preko 50 posjetitelja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba