Zajedno smo jači, zajedno možemo sve: Općinsko vijeće Huma na Sutli jednoglasno izglasalo pomoć svom sumještanu Hrvoju Draškoviću

JUTRIŠA: Prvotni prijedlog bio je da se pomogne s 5000 eura, no brzim konsenzusom svih vijećnika iznos je podignut na 50.000 kuna

Objavljeno: 16.11.2022.

˝Nemoć. Osjećaj od kojeg svi prirodno bježimo. I ne čudi to budući da ga prati negativna konotacija. On je nešto što vučemo za sobom, što nas pritišće i boli, osjećaj koji većinom umara i na kojeg sve više nailazimo pisajući, čitajući, slušajući i dijeleći tuđe priče i sudbine. No, odmah uz njega, tu negdje iza ugla, stoji njegova prijateljica, a ime joj borba. Ona koja nas tjera da učinimo nešto ili da učinimo sve, bez obzira, da preokrenemo svijet i učinimo ga ljepšim. Nekad zvijezde, Bog, svemir ili nebo odluče rasuti ono na što smo navikli, zašamaraju nas i one koje najviše volimo. Nepredvidivo je, dođe iznenada. U tom je trenutku najteže pronaći snagu i pokazati zube, ne posustati, a to je uspješnije ako se držimo zajedno jer zajedno smo jači, zajedno možemo sve˝, napisali smo u tekstu početkom listopada, a baš posljednji redci ovog paragrafa sinoć su se preslikali na sjednicu Općinskog vijeća Huma na Sutli. O čemu se radi?

Podsjetimo, citirani ulomak s početka dio je teksta o Hrvoju Draškoviću iz Huma na Sutli kojem je u siječnju 2018. godine dijagnosticiran četvrti stadij tumora mozga ‘glioblastoma multiforme’ (GBM). U četiri godine bio je podvrgnut invazivnim operacijama uklanjanja tumora na mozgu, višestrukim kemoterapijama i zračenjima. U listopadu prošle godine na redovitoj pretrazi magnetne rezonance ponovno se pojavio jedva vidljivi tumor koji je u nekoliko mjeseci narastao do veličine od sedam centimetara. Hrvoje je morao ponovno na zračenje koje je bilo znatno jače od prvotnog zračenja i koje mu je znatno smanjilo pokretljivost. To ga je financijski i motivacijski iscrpilo. Srećom, znanost je u posljednje četiri godine napredovala. Sada postoji zahvat koji bi mu mogao pomoći. On stoji 90.000 eura, eksperimentalne je prirode i nije kirurški. Akcija je pokrenuta prije nekoliko mjeseci od strane Hrvojeve obitelji i prijatelja, vodi se geslom ˝˝Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj˝, a sinoć su u Humu na Sutli općinski vijećnici donijeli jednoglasnu odluku da Općina Hrvoju pomogne s 50.000 kuna.

– Iako je prvotni prijedlog bio da se pomogne s iznosom od 5000 eura, brzim konsenzusom svih vijećnika na samoj sjednici, iznos pomoći podignut je na 50.000 kuna, odnosno 6640 eura. Kao Općina, i dalje ćemo biti podrška i biti na raspolaganju obitelji Drašković u skladu sa svojim mogućnostima – poručio je humski načelnik Zvonko Jutriša.

Donacije se i dalje primaju na žiro račun Hrvojeve supruge Marije, a podaci su sljedeći: za one koji uplaćuju s područja Republike Hrvatske u kunama mogu uplatiti na:

KUNSKE UPLATE IZ RH
Vlasnik računa: Marija Drašković
IBAN: HR2823600003119196177
Poziv na broj: 15576863073
Opis plaćanja: Donacija za liječenje Hrvoje Drašković

Donacije iz inozemstva mogu se uplatiti na devizni žiro račun Hrvojeve supruge u Zagrebačkoj banci.

UPLATE IZ INOZEMSTVA/PAYMENTS FROM COUNTRIES OUTSIDE OF CROATIA
Vlasnik računa/Name of account holder: Marija Drašković
Broj računa/IBAN: HR0623600003119196185
SWIFT/BIC: ZABAHR2X
Poziv na broj/Payment reference number: 15576863073
Opis plaćanja/Payment basis: Donacija za liječenje Hrvoje Drašković / Donation for medical treatmens Hrvoje Drašković

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba