Varaždinske Toplice danas slave svoj dan - bogat program kreće u 11 sati

“Vjerujem da će svi pronaći nešto za sebe jer su sadržaji za koje su se pobrinule naše vrijedne udruge, namijenjeni svim generacijama”

Objavljeno: 11.11.2022. zagorjeinternational

Varaždinske Toplice danas slave svoj dan i blagdan svetog Martina, zaštitnika tamošnje župe, a danas ujedno započinje i središnji dio bogatog programa u kojem će građani i posjetitelji moći uživati još i sutra.  

Današnji program 

Obilježavanje Dana grada započinje u 11 sati svetom misom u župnoj crkvi svetog Martina koju predvodi Stjepan Mostečak, župnik i dekan Varaždinskotopličkog dekanata, a budući da su proteklu godinu obilježili brojni projekti, Dan grada bit će idealna prilika za svečano otvorenje novouređene Ulice grada Vukovara u kojoj su uz pomoć sredstava Ministarstva unutarnjih poslova sanirana opasna mjesta. 

Zatim će u 13,15 sati delegacija Grada i predstavnici braniteljskih udruga, povodom 30-te obljetnice osnutka 7. gardijske brigade “Puma”, obići tematski mural na trafostanici u Ulici kralja Tomislava, a u 14 sati posjetit će i izložbu “Lovačka priča” koju je svom Gradu poklonilo Lovačko društvo “Jelen” Varaždinske Toplice. 

Kako bi se prisjetili onih koji su najzaslužniji za stvaranje hrvatske države, delegacije Grada, braniteljskih udruga i ostali sudionici koji će prisustvovati proslavi, uoči svečane sjednice Gradskog vijeća će u 15,30 sati kod spomenika “Bijela golubica” položiti vijence i zapaliti svijeće, a središnji dio proslave Dana grada, sama Svečana sjednica, na redu je u 16 sati u Kino dvorani “Ljubelj”.

U 16,30 sati počinje bogat program na Trgu Republike Hrvatske. Naime, aktivne topličke udruge pripremile su ponešto za svakoga, pa će tako građani moći uživati u pečenim kestenima i kuhanim kobasicama uz dobru kapljicu Udruge vinogradara i voćara sv. Martin, besplatnom lovačkom gulašu kojeg će pripremiti Lovačko društvo “Jelen” i domaćim slasticama Udruge “Biserna dolina” Grešćevina. Vrijedne ruke članica udruga žena “Naši cajti” i “Svibovečki zvon” pripremit će izložbu, a Martinjske špelancije svojim će nastupom upotpuniti Tamburaški sastav “Ex Fakini”. 

Povodom blagdana sv. Martina u 18 sati će se u župnoj crkvi slaviti svečana sveta misa koju predvodi Stjepan Mostečak, župnik i dekan Varaždinskotopličkog dekanata, a dobra zabava nastavlja se u 19 sati na Trgu gdje će se održati zabavno-glazbena večer uz sastav “Kavaliri”.

Subota 

Program se nastavlja sutra u jutarnjim satima kada iz Leskovca kreće Martinjska edukativna planinarska šetnjica kojoj je cilj Višograd. U 15 sati gradska Vatrogasna zajednica na javno pokaznoj vježbi “Crkva sv. Martina 2022.” prikazat će svoju spremnost za odgovor na potencijalne ugroze. Subotnji program završava u 19 sati i to orguljaškom večeri u župnoj crkvi, kada će se u organizaciji Matice hrvatske održati koncert u izvedbi Gorana Končana na violini i Edmunda Andlera Borića na orguljama.

Gradonačelnica Dragica Ratković pozvala je sve građane da se pridruže proslavi Dana grada i blagdana svetog Martina te uživaju u bogatom programu i brojnim sadržajima koje je za njih pripremio Grad u suradnji sa svojim udrugama.

– Naše prekrasne Varaždinske Toplice ovih su dana nezaobilazno mjesto. U brojnim sadržajima za koje su se pobrinule naše vrijedne udruge uživat će sve generacije. Nakon dvije pandemijske godine i nešto skromnijih proslava, vjerujem da su svi građani i posjetitelji ove godine pronašli ponešto za sebe i da će se u ovim izazovnim vremenima zabaviti, opustiti i proslaviti Dan naših Varaždinskih Toplica i Martinje kako to i priliči – poručila je Ratković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba