Renato ima 25 godina, a kuhaču je zamijenio rašpicom za nokte

PORUČIO: ˝Ne sramim se što sam, više od svih drugih znam da volim svoj život˝

Objavljeno: 08.11.2022. zagorjeinternational

Dvadesetpetogodišnji Ranato Prskalo iz Đakova kuharsku je pregaču zamijenio rašpicom za nokte. Kako je ispričao za Jutarnji list svijet ljepote ga je oduvijek zanimao, a pandemijska dosada rezultirala je otvorenjem njegova salona.

Šest je godina radio u kuhinji, no ističe, bio je to posao koji mu nije bio drag, dok jedne večeri nije doživio prosvjetljenje. Pomalo klišejski, legao je na spavanje i sanjao da ima vlastiti salon. Osim što je u snu imao viziju cijelog budućeg salona, razrađeni plan i spremnu ideju, koje je kasnije uspješno proveo u djelo.

– Probudio sam se i krenuo istraživati edukacije za izradu noktiju u blizini. Vrlo brzo odluka je pala na edukatoricu Dariju Smolčić iz Slavonskog broda. To je bilo prije godinu i pol dana, kad je i krenula moja avantura. Oduvijek me zanimao taj ‘beauty‘ svijet, ali živim u mjestu gdje se baš nisam mogao razvijati u tom smjeru, prepričava Renato koji je požurio na prvo slobodno mjesto na edukaciji – ispričao je Renato.

– U usporedbi s poslom u kuhinji, ovakav princip rada mi puno više odgovara. Ne volim timski rad, pa mi je super što radim kad želim, a također sam i slobodan kad želim. Stvarno sam se pronašao u ovom poslu – dodao je pa ispričao kako se zbog toga što je muškarac, a radi ovaj posao, susreo s predrasudama, ali to ga, ističe, ne dira.

– Vani je to sasvim normalno, u Njemačkoj ili Švicarskoj čudno je vidjeti da se žena bavi poslom izrade nokti. U Hrvatskoj znam još dva ili tri muška nail tehničara koji sasvim dobro obavljaju svoj posao. Moj rad govori sam za sebe i on je najbolji pokazatelj kvalitete, objašnjava Renato koji voli druženja s klijenticama, od kojih su neke s njim od samih početaka. Ponekad ga znaju pitati zašto se bavi poslom kojim se bavi ili otkud ljubav prema izradi nokti, no već su sve navikle da majstora Renata vide s turpijom u ruci.

– Ne sramim se što sam ja. Više od svih drugih znam da volim svoj život i prihvaćam sebe. Što je loše u tome što ste jedinstveni? Ponosan sam na sve što jesam i što ću postati – napisao je nedavno Renato na svom Instagram profilu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba