OSJETITE DUH DRUGOG VREMENA: Ove subote putevi vode u Donju voću, odlična prilika za upoznavanje posebnosti ovog mjesta

Čekaju vas dvije staze, živi praljudi, špiljski kokteli, pećinska peciva, druženja s medvjedom, ali i iznenađenja

Objavljeno: 08.11.2022.

Zasigurno ste čuli za najznačajnije arheološko i paleontološko nalazište Hrvatske, špilju Vindija… Ako niste, ono što trebate znati je da je ona zaštićen spomenik kulture i spomenik prirode i da se će ove subote dobiti svoj prvi trail. Donja Voća, općina u kojoj se špilja nalazi, obiluje prirodnim ljepotama i kulturno etnografskom baštinom pa je to savršen spoj u kojem ćete imati prilike doživjeti duh nekog drugog vremena. Što vas očekuje? Saznajte u nastavku!

Radi se o novoj i neobičnoj trki na ovim prostorima, o utrci 1. špilja Vindija trail koja će se održati ove subote, a nude se dvije dužine staza. Glavna utrka ‘Velika špilja’ trčat će se na duljini od 10 kilometara, a utrka građana ‘Mala špilja’ na 5 kilometara.

– Želja nam je kao i kod ostalih tematskih utrka u našoj organizaciji dočarati duh vremena istih. Tako će i u ovoj utrci biti posebnih iznenađenja koja će vas pratiti kroz samu utrku, a naravno da će osnovni motiv biti špilja Vindija i špiljski praljudi. Nadamo se da ćemo i kroz ovu utrku u našoj organizaciji pripomoći u daljnjoj promociji i popularizaciji same špilje Vindija te jedinstvenog voćanskog kraja – poručuju iz AK Varaždin.

Rekli smo sve, ostaje još samo poziv za ovo jedinstveno događanje pa dođite 12. studenog u Donju Voću na druženje sa živim praljudima i vilama iz narodne predaje, degustaciju špiljskog koktela i pećinskog peciva, druženje s medvjedom, a očekuju vas i ostala iznenađenja. Prijaviti se možete OVDJE.

– Uopće ne sumnjamo da će nakon svega uslijediti jedno lijepo i nezaboravno druženje uz gostoprimstvo svih u organizaciji i dobrih mještana Donje Voće – poručuju iz AK Varaždin.

Organizacijska palica je u rukama AK-a Varaždin pod pokroviteljstvom Općine Donja Voća, u suorganizaciji s KUD-om Voća i NK Vindija, a pod medijskim pokroviteljstvom Zagorje Internationala.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba