Počeo je novi radni tjedan, vrijeme je za 'frišku' policijsku bilježnicu

Dva dana, dvije zagorske prometnice i dva pijana “specijalca” zaustavljena u isto vrijeme, jedan završio u zagrebačkom zatvoru

Objavljeno: 07.11.2022.

Kako smo i najavili u petak, proteklog je vikenda proveden policijski nadzor na području Zagorja, a s ciljem smanjenja prometnih nesreća, podizanja veće razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. Tako je utvrđeno ukupno 48 prometnih prekršaja od čega je bilo 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 23 ostala prekršaja u prometu.

Izdvajamo kako je u nedjelju, oko 19,45 sati, u Gornjoj Plemenščini zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 1,87 promila zbog čega mu je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv 31-godišnjaka, zbog počinjenog prekršaja, podnijet je optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 15.000 tisuća kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

U subotu je pak, u isto vrijeme (19,45 sati), u Donjem Maclju zatečen 52-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,66 promila, prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez vozačke dozvole, a utvrđeno je kako je višestruki počinitelj istovjetnih prekršaja zbog čega je uhićen. Protiv 52-godišnjaka, zbog počinjenih prekršaja podnesen je optužni prijedlog, te je idući dan, 6. studenog doveden na Općinski sud gdje mu je rješenjem suda određena novčana kazna od 12.000 kuna i zadržavanje u zatvoru u Zagrebu u trajanju od pet dana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba