U Okruglom Vrhu u par tjedana rodilo se pet beba

BABY BOOM U MEĐIMURJU: ˝Mi ‘z bregi’ ne idemo˝

Objavljeno: 07.11.2022. zagorjeinternational

U općini Sveti Juraj na Bregu u malom međimurskom naselju Okrugli Vrh koje broji 370 stanovnika Sara, Tihana, Jessica, Romina i Zlatka rodile su bebe unutar par tjedana, piše 24 sata.

– Tu imamo svoj mir i tišinu, nema toliko prometa, nema one gradske vreve. Samo svježi zrak. Suprug je odavde, a do Čakovca nema niti deset minuta autom, tamo nam je ljekarna, bolnica, ma sve što nam treba. Ništa nas stvarno ne vuče van. Kad smo kupili kuću, rekli smo da ‘z bregi’ ne idemo – rekla je za 24 sata Zlata Vinković, majka je dvomjesečnog Rafaela i trogodišnje Lucije, po struci profesorica geografije i povijesti, a koja je uz još četiri mlade majke, rodila je u razmaku od nekoliko tjedana i za život odabrala upravo Okrugli Vrh.

Druga najmlađa stanovnica je dvoipolmjesečna Paula, a njena majka Sara Flinčec rekla je kako nigdje drugdje ne bi živjela..

– I suprug i ja smo iz Okruglog Vrha. Ne bih išla nigdje drugdje živjeti jer ovdje imamo svoj mir. Nitko nas ne vidi, a priroda je predivna. Najbliži vrtić je u Lopatincu, nekoliko minuta odavde. Ovdje je lijepo, možeš normalno disati – kaže Sara, koja ima i dvije starije kćeri, četverogodišnju Eminu i dvogodišnju Martu. Po zanimanju je cvjećarica, a trenutno radi kao prodavačica u lokalnoj trgovini.

– U Okruglom Vrhu imamo centar koji zovemo Močvara, dio igrala tamo smo već postavili, a sad uređujemo travnato igralište. Na zadnjem natječaju dobili smo novac za proširenje vrtića, imamo jedan javni, sa stotinjak djece, i jedan privatni, s osamdesetak djece, na oko 5000 stanovnika, koliko ih živi u devet naselja u općini. Privatni vrtić pridružit ćemo javnom u Lopatincu, to će biti proširenje za dvije jasličke i dvije vrtićke skupine, i onda bismo idućih deset godina trebali biti bez brige što se tiče kapaciteta. Želimo da roditelji ne brinu o listama čekanja kako bi svoje dijete smjestili u jaslice. Škola nam je u Pleškovcu, ima oko 400 učenika s produženim boravkom. Najvažnije je da ukinemo liste čekanja – zaključuje načelnik Nagrajsalović i dodaje kako bi u općinu do kraja iduće godine trebao doći i optički internet.

Mlade majke kažu za 24 sata da se ni u budućnosti ne namjeravaju odseliti iz Okruglog Vrha, a najviše ih vesele zajednička druženja i to što će njihove bebe jednog dana zajedno ići u školu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba