"HIT HIM IN THE BALLS"

SULUDI TikTok IZAZOV: Pet osječkih tinejdžera završilo u bolnici

Objavljeno: 04.11.2022. zagorjeinternational

Čak petorica tinejdžera ovih je dana završilo u KBC-u Osijek zbog torzije testisa što je značajno više od uobičajeno broja prijema zbog takvog zdravstvenog problema. Naime, riječ je o rijetkom, ali hitnom stanju nastalom zbog rotiranja testisa, a što onda dovodi do prekida dotoka krvi pa ako se pravovremeno ne liječi može doći i do trajnog propadanja testisa odnosno rezultirati njegovim odstranjenja. Prema informacijama sa slavonskih portala posljedica je to navodno izazova s TikToka pod nazivom “Hit Him in the Balls Challenge” (Udari ga u testise), piše Jutarnji.

Doktor Daliborom Divkovićem, pročelnik Zavoda za dječju kirurgiju KBC-a Osijek rekao je:

– Od petorice tinejdžera koji su primljeni na našoj klinici dvojica su stigla na vrijeme i problem je riješen dok su trojica i dalje na liječenju jer su prekasno potražili liječničku pomoć. Nerijetko djeca skrivaju da imaju problem poglavito kad se radi o testisima, a onda dok krene liječenje prođe previše vremena – objašnjava doc.dr. Divković. Dodaje da je kod najtežih slučajeva neizbježno uklanjanje testisa.

Inače, torzija testisa izaziva veliku bol, mučninu i povraćanje a potom slijedi i oteklina pa čak i povišena tjelesna temperatura.

– Na žalost, mobiteli koje u rukama drže po cijele dane omogućavaju da djeca dođu do raznih sadržaj koji nedvojbeno ne samo da nisu za njih već mogu biti štetna za njihovo fizičko, a poglavito psihičko zdravlje – objašnjava doc.dr. Divković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba