Pogledajte što piše u presudi, objavljen je detaljan tijek događaja

Darko (55) bježao policijskom presretaču, pa policajcu poručio: ˝Ti si Srbin, voziš automatika jer si retardiran˝

Objavljeno: 04.11.2022. zagorjeinternational

Muškarac (55), imena Darko proglašen je krivim i osuđen je zbog više prometnih prekršaja potkraj srpnja oko 22:15 u Magdalenskoj ulici u Koprivnici. Prema presudi, te noći upravljao je teretnim automobilom Ford Transit Connect, nije bio vezan, bježao je policijskom presretaču, nije imao vozačku ni prometnu, odbio je alkotest, a na kraju je i vrijeđao policajca.

Policija je otkrila kako je vozio Magdalenskom ulicom iz smjera Ulice Beč u smjeru Starogradske ulice te nije htio stati premda su mu slali znakove iz službenog policijskog BMW-a, i to “uporabom svjetlosnih i zvučnih signala”.

– On je nakon toga povećao brzinu, nakon čega je policija sustigla službenim vozilom te dok su vozili usporedo suvozač u službenom vozilu kroz otvoren prozor u pokretu iz vozila davao mu je znak izražen pomoću svjetleće tablice Stop – policija. No, kako se ni tad nije htio zaustaviti, policija ga je pretekla, nakon čega je službenim vozilom za vrijeme vožnje zauzela položaj na sredini kolnika Magdalenske ulice te mu je bilo onemogućeno eventualno pretjecanje službenog vozila. Tek tad se vozač teretnog vozila zaustavio iza njih. Odbio se podvrgnuti ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu pomoću uređaja marke Drager, a što je vidljivo iz Zapisnika – stoji u presudi.

– Za vrijeme vožnje u službenom automobilu, od mjesta počinjenja prekršaja do službenih prostorija PU koprivničko-križevačke, okrivljenik je vrijeđao policijskog službenika riječima: ˝Ti si Srbin, voziš automatika jer nisi znao položiti autoškolu normalno, zato jer si retardiran˝ – piše dalje u presudi.

Proglašen je krivim za ukupno šest prekršaja te mu je izrečena ukupna kazna od oko 6700 kuna, što je osjetno ispod zakonom propisanog minimuma. Kako je dva dana proveo u policijskom pritvoru, mora platiti oko 6100 kuna. Ako kaznu podmiri odmah, treba platiti samo oko 4000 kuna.

Osim toga, dobio je dvomjesečnu zabranu upravljanja motornim vozilima te mora podmiriti 100 kuna troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba