Održana sjednica Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica

Nagradu za životno djelo Grada Varaždinskih Toplica dobit će umirovljena učiteljica Nevenka Bareti

Objavljeno: 03.11.2022. zagorjeinternational

Uoči Dana grada i svečane sjednice, vijećnici Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica, na sjednici održanoj u srijedu, donijeli su odluke o dodjeli nagrada i priznanja istaknutim članovima zajednice. Nagradu za životno djelo će, prema prijedlogu Kulturno-umjetničkog društva “Toplice“ dobiti Nevenka Bareti, učiteljica u mirovini koja je većinu svog radnog vijeka provela u osnovnoj školi u Varaždinskim Toplicama, gdje je odgojila generacije mladih matematičara i fizičara koji su sudjelovali na različitim nivoima natjecanja, od školskih, županijskih pa sve do državnih. 

Od samih začetaka Centra izvrsnosti iz matematike 2007. godine, Bareti aktivno sudjeluje i maksimalno je angažirana u radu i razvoju mladih matematičara.

Ostali dobitnici 

Nagrade za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodjeljuju se Mladenu Novačiću, direktoru Tehnike-M d.o.o. Varaždin te Maksimu Matkunu iz Šahovskog kluba Mladost.

Nagrada za doprinos ugledu i promociji Grada Varaždinskih Toplica u zemlji i svijetu ide Andreju Detelju, učeniku 7. razreda koji već sada privlači pažnju svojim iznimnim uspjesima u sportskom plesu. Ista nagrada uručit će se i tvrtki Metal Obad d.o.o. iz Donje Poljane.

Nagrada Grada Varaždinskih Toplica učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima dodjeljuje se Davidu Šestaku i Stjepanu Geriću.

Zahvalnice će primiti Ivan Bešenić – Zeko za svoje uspjehe u hrvanju te operativni vatrogasci DVD- a Varaždinske Toplice. Uz  njih, zahvalnice će dobiti i tvrtka Deni Pek, Udruga “Biserna dolina“ iz Grešćevine te Udruga žena “Naši cajti“.

Odlične vijesti 

Ovih je dana, uoči proslave Dana Grada, u Varaždinske Toplice stigla i odlična vijest koju je gradonačelnica Dragica Ratković podijelila s vijećnicima i vijećnicama. Naime, za projekt izgradnje novog dječjeg vrtića Ministarstvo znanosti i obrazovanja Gradu će dodijeliti 8,64 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

– Ovo su odlične vijesti za naš Grad i obitelji s malom djecom za koje se trudimo iz dana u dan stvarati sve kvalitetnije i bolje uvjete za život. Vjerujem da će zahvaljujući svim projektima i investicijama koje provodimo, pa tako i ovom, Varaždinske Toplice biti mjesto gdje se mladi doseljavaju, a ne mjesto iz kojeg odlaze – rekla je Ratković. 

Uz odlične vijesti vezane uz dječji vrtić, Grad će potpomagati obitelji s malom djecom koja ne pohađaju vrtić tako što će sufinancirati djelatnost dadilja i to iznosom od 600 kuna po djetetu.

– Za dijete s teškoćama, dijete čiji roditelj ima status invalida ili žrtve Domovinskog rata, odnosno osobe nestale u Domovinskom ratu, dijete samohranog roditelja, dijete učenika i redovitih studenata, drugo i svako daljnje dijete, visina sufinanciranja djelatnosti dadilja iznosi 700 kuna – kazala je gradonačelnica te nastavila:

– Pravo na sufinanciranje ostvaruje se ako dijete i roditelji koji žive u zajedničkom domaćinstvu  imaju prebivalište ili boravište na području grada. Također roditelji ostvaruju pravo na sufinanciranje ako se dijete nakon provedenog upisnog postupka u Dječji vrtić Tratinčica Varaždinske Toplice nije upisalo i na listi je čekanja – pojasnila je Ratković.  

Kako bi se u jeku ove energetske krize pridružile brojnim mjestima, ne samo u Hrvatskoj već i diljem Europske unije, Varaždinske Toplice odlučile su prihvatiti preporuke vezane uz štednju električne energije. Prema odluci koju su prihvatili vijećnici, javna rasvjeta na cjelokupnom području Grada gasit će se od ponoći do četiri sata čime će se uštedjeti oko 300.000 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba