Riječ je o petoj fazi

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA: Nastavlja se hvalevrijedan projekt “Škole jednakih mogućnosti”

Objavljeno: 03.11.2022. zagorjeinternational

U Međimurskoj županiji se od 16. kolovoza ove, do 16. kolovoza 2023. godine provodi projekt “Škole jednakih mogućnosti u Međimurskoj županiji u školskoj godini 2022./2023.” čija je ukupna vrijednost 2.944.617 kuna od čega 2.650.155 kuna stiže iz Europskog socijalnog fonda, 15 posto financira se iz Državnog proračuna RH, a Međimurska županija sudjeluje s 294.461 kunom.

Riječ je o projektu iz Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali”, “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama”, a ovo je peta faza projekta. 

Cilj projekta je pružanje potpore uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove kojima je osnivač Međimurska županija kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje, a potrebnu potporu i pomoć učenicima s teškoćama u razvoju pružat će pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednici za čija su zapošljavanja financijska sredstva osigurana u okviru ovog projekta.

Škole partneri na spomenutom projektu su OŠ Belica, OŠ Donja Dubrava, OŠ Donji Kraljevec, OŠ Draškovec, OŠ Dr. Ivana Novaka Macinec, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, OŠ Mursko Središće, OŠ Nedelišće, OŠ Orehovica, OŠ Podturen, OŠ Prelog, OŠ Vladimira Nazora Pribislavec, OŠ Selnica, OŠ Strahoninec, OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ “Petar Zrinski“ Šenkovec, OŠ Štrigova, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, Gospodarska škola Čakovec, Graditeljska škola Čakovec i Tehnička škola Čakovec. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba