Video iz zagrebačkog KBC-a koji će omekšati najtvrđa srca, ali i natjerati suze na oči

˝Tko bi u današnje vrijeme, kada te gledaju samo kao pacijenta i broj, mogao ostat imun na ovakvu scenu?˝

Objavljeno: 02.11.2022.

Nakon tople priče o nepoznatom donatoru koji je u zagrebački KBC dostavio klavir na odjel psihijatrije, danas iz Klinike za plućne bolesti Jordanovac donosimo video mlade Dubrovkinje Doris Bender koji uistinu slama srce, a druge strane pokazuje što znači podrška i ljubav. Doris je već godinu dana hospitalizirana zbog teškog oblika astme, a na svom Facebook profilu, uz snimku, napisala je i kratki tekst koji prenosimo u nastavku.

˝Profesorica, šefica odjela, doktorica, ma sve moguće titule, ali ne mogu nadmašiti jednu, a to je najveća podrška i čovjek s velikim srcem. Uz toliko posla, obaveza, ta žena prije svega ima jednu veliku empatiju koje fali jako puno, te spada u, mogla bi slobodno reći 5 posto liječnika kojima nisi samo pacijent. Meni izoliranoj trenutno, a i posljednjih godinu dana, ovo jako puno znači, razgovori, dodir, zagrljaj i ona to prepoznaje… Nažalost, unatoč i njenom i mom trudu, strpljenju ne ide na bolje, ali znate nikada nije odustala, nikada. Svaki dan je tu, u svakom smislu se trudi. Nebrojeno puta smo se i ja i ona rasplakale em od nemoći kad sve pokušavaš, em od loših nalaza, ma svega… A i ostalo medicinsko osoblje kada nas vide ovako. Pa tko bi mogao u današnje vrijeme kada te gledaju samo kao pacijenta i broj ostat imun na ovakvu scenu? Njoj ide smiješak čim dođe na vrata sobe nebitno koliko loše bila. Zauvijek zahvalna na njoj. Prof. dr. sc. Sanja Popović Grle˝, napisala je Doris, a ispod objave nanizale su se riječi podrške.

– Draga Doris Bender poslije svake kiše mora doći sunce. Nekad prije, nekad malo kasnije. Molim se da ti sunce više proviri kroz prozor i da ovo iscrpljujuće nevrijeme ostane iza tebe – stoji u komentaru.

– Priča je dirljiva i emocionalna, pa to je dio lijeka samo treba biti uporan i sve to izdržati, pozdrav i puno radosnih trenutaka – komentira drugi Facebook korisnik.

– Ovakvi ljudi i tvoji prijatelji koji te vole neka ti budu poticaj da se ne predaješ – stoji još ispod objave.

VIDEO: Facebook/Doris Bender/https://bit.ly/3TPycgW

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba