POŽAR U KRAPINI: U Zagrebačkoj cesti izbio požar u obiteljskoj trokatnici u kojoj žive tri brata s obiteljima - junak dana je Đuro Galović iz srednje etaže

SPASIO BRATOV STAN I CIJELU KUĆU: “Već se rastalila roleta, razbio sam prozor, ušao s aparatom za gašenje i ugasio vatru”

Objavljeno: 01.11.2022. Alen Brodar

Ovogodišnji blagdan Svih svetih u obitelji Galović iz Zagrebačke ceste u Krapini neće se pamtiti samo po okupljanju kako bi se prisjetili najdražih kojih više nema. Naime, prije 10 sati u prizemlju trokatnice, u kojoj na svakoj etaži živi po jedan brat s obitelji, izbio je požar. Mi smo zatekli vatrogasce na djelu, još se dobro dimilo iz kuće, no požar je bio ugašen. Obitelj, dakako u šoku, nije im baš bilo drago što vide novinare, što je razumljivo.


Što se dogodilo po dojavi, ispričao nam je voditelj intervencije Zvonko Ortner, inače voditelj odjeljenja u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Krapina.

– Kad smo stigli sukljao je dim kroz prozore i vrata, s time da je požar izbio u prizemlju kuće, unutar jedne prostorije, a dim se širio na čitavu građevinu. Bilo je još samo malo plamena na krevetu, što smo odmah ugasili. Nakon toga sve je pregledano termo kamerom, isključili smo struju i sve pregledali koristeći maske s kisikom. Na intervenciju je izašla Javna vatrogasna postrojba s tri člana te deset pripadnika DVD-a Krapina s ukupno dva navalna vozila, kombijem i cisternom – kazao nam je Ortner.


A, naslonivši se na jedno od vatrogasnih vozila, do daha je pokušao doći junak dana, Đuro Galović, koji živi na srednjoj etaži kuće i koji se odmah čim je primijetio dim, upustio u gašenje vatre.

Đuro Galović

– Tu dolje živi brat Josip, no njega nije bilo unutra, tako da ne znamo što je izazvalo požar. Rolete su se već rastalile i kroz prozor sam vidio da gori krevet. Razbio sam odmah prozor, a drugi brat mi je dodao mali aparat za gašenje i ugasio sam vatru – ispričao nam je Đuro, dok je čekao da dođu kola hitne kako bi ga liječnici pregledali, budući da se, gaseći požar, nadisao dima.

Srećom, to je najteža posljedica ovog požara, uz dakako, materijalnu štetu, ali ona je, kao i uvijek, nadoknadiva. Uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida koji je u tijeku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba