Sveta misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje održat će se na Dušni dan

MEĐIMURJE: Položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata

Objavljeno: 31.10.2022. zagorjeinternational

U prigodi blagdana Svih svetih i Dušnog dana, zajedničko izaslanstvo Ministarstva branitelja RH predvođeno voditeljicom Područnog odjela Ministarstva hrvatskih branitelja Čakovec Sanjom Jakopec, Ministarstva obrane RH predvođeno voditeljem područnog odsjeka za obranu Vladom Hranjecom, Ministarstva unutarnjih poslova predvođeno načelnikom PU Međimurske Ivanom Sokačem, predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata Međimurske županije, Međimurske županije i Grada Čakovca, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na čakovečkom Gradskom groblju, odalo je počast svim preminulim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata.

Posebna počast odana je hrvatskim braniteljima iz Međimurja kao znak zahvalnosti i trajnog sjećanja na položene živote u stvaranju samostalne i neovisne hrvatske države, a župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini zapalili su svijeće i kod Središnjeg križa u spomen na sve preminule građane Međimurske županije.

Zajedničku molitvu predvodio je policijski kapelan vlč. Vjekoslav Vidaček. Sveta misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje održat će se na Dušni dan, u srijedu 2. studenog, s početkom u 9 sati u Župnoj crkvi Sv. Nikole biskupa u Čakovcu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba