Odavanjem počasti preminulim sugrađanima i poginulim braniteljima obilježen blagdan Svih svetih u Varaždinskim Toplicama

GRADONAČELNICA RATKOVIĆ: Ostajemo im trajno zahvalni

Objavljeno: 31.10.2022. zagorjeinternational

Delegacija Grada Varaždinskih Toplica predvođena gradonačelnicom Dragicom Ratković u ponedjeljak je, uoči blagdana Svih svetih, odala počast svim svojim preminulim sugrađanima, kao i hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu.

Polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ‘Bijela golubica’ započelo je prigodno obilježavanje nadolazećeg blagdana. Delegacija Grada položila je vijence i zapalila svijeće i na grobljima u Varaždinskim Toplicama, Svibovcu i Rukljevini te kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima ispred Osnovne škole Svibovec.

– Kao i svake godine, i ove, uoči blagdana Svih svetih, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prisjećamo se svih naših preminulih sugrađana koji su tijekom svog života doprinijeli razvoju našeg Grada. Posebnu zahvalnost i počast odajemo poginulim braniteljima koji su u borbi za samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku dali svoje živote i na taj način trajno zadužili ne samo naš Grad i Varaždinsku županiju, nego i cijelu našu domovinu. Svima koji su živjeli, radili i doprinosili boljitku naših Varaždinskih Toplica i cijelog ovog kraja ostajemo trajno zahvalni – rekla je Ratković.

Uz gradonačelnicu Ratković, polaganju vijenaca i paljenju svijeća prisustvovali su predsjednica Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica Ljubica Nofta te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba