POŽURITE PO KARTE: Iduće subote u krapinsku Festivalsku dvoranu stiže predstava ”Buba u uhu“ varaždinskog HNK – na domaće daske stiže Krapinčanka Dea Presečki

“Spremili smo komediju koja će izazvati smijeh i na najozbiljnijem licu u publici, to vam, Krapinčani moji, garantiram – veselim se vidjeti vas“

Objavljeno: 29.10.2022. Valentina Cigula

U krapinsku festivalsku dvoranu iduće subote stiže slavna farsa francuskog komediografa Georgesa Feydeaua ”Buba u uhu“, koja je premijerno izvedena u subotu 15. listopada na Velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.
Uoči predstave razgovarali smo s poznatom mladom uspješnom glumicom koja sudjeluje u predstavi, dobitnicom nagrade hrvatskog glumišta za 2021. godinu za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina u kategoriji drame, nagrade na 10. Bobijevim danima za najbolju mladu glumicu do 28 godina, nagrade žirija čitatelja Slobodne Dalmacije za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu hrvatske drame, 32. Marulićevim danima te nagrade “Nada Subotić” za najbolju mladu glumicu do 28 godina na 29. Festivalu glumca u Vinkovcima – Krapinčankom Deom Presečki, koja osim što igra u brojnim predstavama koje na scenu postavlja HNK Varaždin, trenutno radi i kao asistentica na katedri scenskog pokreta na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Radnja predstave

Dea nam je pojasnila kako se u predstavi zapravo radi o komediji situacije i zabune.

-Raymonde Chandebise koju glumi Helena Minić Matanić uvjerena je kako njezin suprug Victor Emanuel kojeg glumi Ljubomir Kerekeš ne može vršiti bračne dužnosti zbog nevjere u sumnjivom hotelu “Kod vragolaste mace” te pokušava otkriti uzrok tako da mu podmetne lažno ljubavno pismo nepoznate “ljubavnice” i to izazove niz kaotičnih nesporazuma. U urnebesnim situacijama napetost raste do samog kraja kad padnu sve maske, samo zbog “bube u uhu”. Igram lik njene najbolje prijateljice koja zapravo zakuha cijelu situaciju zbog dosjetke koju je vidjela u kazalištu. U predstavi još glume Elizabeta Brodić, Marko Cindrić, Hana Hegedušić, Karlo Mrkša, Gordana Slivka, Marinko Leš, Robert Plemić, Nikša i Filip Eldan, Zdenko Brlek i Darko Plovanić. Ima nas dosta, ali spremili smo komediju koja će izazvat smijeh i na najozbiljnijem licu u publici, to vam garantiram – ispričala nam Dea uz osmijeh, a otkrila nam je i kako joj je sudjelovati u ovom projektu te koliko je zahtjevno pripremati ulogu koju tumači.

– Bilo je dosta izazovno jer je sam komad vrlo zahtjevan i matematički, mnogo izlazaka, ulazaka, susreta, spletki i kombinacija koje dočaravaju strku i kaos koji se rodi iz sitnice. Pripremu smo svi odradili u procesu izgradnje predstave tako da smo na početku izvedbe ionako svi zapeti ko’ puške i onda, naravno uz podršku dobre i vesele publike, predstava prođe u jednom dahu – kazala je.

Dea je istaknula da je publika na premijernu izvedbu u HNK Varaždinu reagirala odlično, dodajući da je premijerna publika, kao i svaka do sad, bila, kako kaže, spremna na divnu suigru, između njih u publici i glumaca na sceni.

Ozarena lica sugrađana

-Kad se to u kazalištu dogodi preostaje samo uživanje u izvedbi, a to  jedva čekam da se dogodi i u Krapini. Kako je bilo i s Matijašem posljednji put, veseli me doći doma na “svoje daske” i vidjeti ozarena lica svojih sugrađana, prijatelja, snaha, svekrvi, kuma, djedova, baka i drugih – istaknula je Dea, koja je pozvala Zagorce i Zagorke da u što većem broju dođu pogledati ovu sjajnu predstavu.

– Drage Krapinčanke, Krapinčani, okolica i dokolica, pozivam vas sve u što većem broju u našu prekrasnu Festivalski dvoranu na predstavu HNK Varaždina “Buba u uhu”! Veselim se vidjeti vas u što većem broju, pa da se makar i na jednu jesensku tmurnu noć u Krapini ori smijeh! Vidimo se – poručila je.

Kupite svoju ulaznicu već danas, online na www.ulaznice.hr ili na blagajni Festivalske dvorane od utorka do petka od 13 do 17 sati. Predstava igra u subotu, 5. studenog, s početkom u 19 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba