Jeste li za zimsko ili ljetno računanje vremena?

Počinje zimsko računanje vremena: Ove noći u tri ujutro kazaljke na satovima vraćamo za jedan sat unatrag, a od 1. studenog promjene stižu i na ceste

Objavljeno: 29.10.2022. zagorjeinternational

Ove noći spavat ćemo sat vremena duže jer kazaljke na satu u 3 sata vraćamo jedan sat unatrag i time počinje zimsko računanje vremena. Podsjetimo, prije nekoliko godina raspravljalo se o tome da se ukine ljetno i zimsko računanje vremena, a s tom idejom složila se i Hrvatska.

Promjene od 1. studenog stižu i na ceste.

Kako piše Index.hr, policija upozorava da su od 1. studenog do 31. ožujka na motornim vozilima danju obvezna dnevna ili kratka svjetla.

-Odredbom članka 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama RH datumski je određeno obavezno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala na motornim vozilima danju i to od 1. studenog do 31. ožujka. U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 300 kuna. Također i vozači bicikala, od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću) te u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. U slučaju nepoštivanja te zakonske odredbe, vozač bicikla kaznit će se novčanom kaznom od 500 kuna – rekli su iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba