Tuga u Bosni i Hercegovini

Mladić počinio samoubojstvo zbog objavljene snimke na kojoj ga ismijava radnik benzinske na kojoj traži posao

Objavljeno: 29.10.2022. zagorjeinternational

 Mladić iz Laktaša u Bosni i Hercegovini, Mladen Dulić (22) ubio se nakon što je na TikToku i YouTubeu objavljen video “Molba za rad na benzinskoj pumpi” u kojem on traži posao, piše Index.hr.

Naime, u videu su prikazani mladić i radnik benzinske koji ismijava mladića, dok on popunjava prijavu za posao. Radnik benzinske je mladiću postavljao pitanja kojima ga je htio ismijati. 

“Moraš upisati koji si spol. Da li si muški ili ženski… Moraš napisati gdje si radio…. Moraš napisati i da li si spavao na noćnom poslu. Ozbiljno moraš napisati jesi li spavao po noćnoj… Radio si noćnu?” – pitanja su koja je ispitivao radnik benzinske mladića.

Za medije u BiH, mladićevi poznanici i prijatelji rekli su da je počinio samoubojstvo zbog objavljene snimke jer nije mogao podnijeti ponižavanje i ismijavanje.

Na društvenim mrežama, Dražen Pejaković, borac za radnička prava u BiH napisao je:

-Počivaj u miru mladi čovječe. Dobio sam video te vam moram reći kako moramo imati vise empatije za druge i razumijevanja i da se ovako nešto više nikad ne ponovi. Svi znamo kako je teško otići i tražiti posao, koliko je stresan sam intervju, da od poslodavca dobijemo razno razna glupa pitanja, ali ako još kao kolege radimo ovakve stvari onda nije dobar ishod za nikoga radnika. Stop nasilju nad radnicima, a ovima koji su zbog snimke poslali u smrt mladog čovjeka mogu poručiti da je njegova smrt vama na duši. Ja snimku neću dijeliti – napisao je Pejaković na Facebooku, piše Avaz.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba