Europa za građane za bolju budućnost, pogledajte veliku fotogaleriju iz Makedonije

DAN MLADOSTI 2023. GODINE: ˝Ispunit će se bratimljenje između Općine Kumrovec, Grada Berova i Grada Bolyarova˝

Objavljeno: 28.10.2022. zagorjeinternational

Delegacija Općine Kumrovec na čelu s načelnikom Robertom Šplajtom ovog je tjedna posjetila grad Berovo u Republici Sjevernoj Makedoniji, grad s najvećom koncentracijom kisika koji se nalazi u istočnom dijelu Sjeverne Makedonije, ispod padina Maleševskih planina na površini od 595 km

Povod ove posjete bio je realizacija suradnje između Općine Kumrovec i Grada Berova započete u okviru projekta Europa za građane.

– Zajedno smo obišli sve Berovske institucije na lokalnoj razini – Dječji vrtić, Osnovnu školu, Srednju školu, Dom za starije i nemoćne, Dom kulture i muzej, Javnu vatrogasnu postrojbu, gdje su se održali radni sastanci s razmjenjivanjem iskustva i dobre prakse. Izrazito gostoljubivi domaćini upoznali su nas s berovskom kulturom koja je vrlo bogata, dok je njihov najveći biser Berovsko jezero – umjetno jezero uz koje se proteže borova šuma. Ovu uspješnu suradnju sljedeće godine ispunit će bratimljenje između Općine Kumrovec, Grada Berova i Grada Bolyarova, s kojim nas isto tako veže dobra suradnja, u Kumrovcu na Dan mladosti – poručili su iz Općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba